hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemevlerine ibadethane statüsü verdiler!

    Cemevlerine ibadethane statüsü verdiler
    expand

    Konak Belediye Meclisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy çokluğuyla kabul etti. Önergeye AK Parti Grubu ret oyu verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konak Belediye Meclisi şubat ayı meclis dönemine hızlı girdi. İlk toplantıda tartışmalara neden olan kararlar alınırken, gündem dışı konularda da sözlü atışmalar yaşandı. Cemevlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı doğrultusunda ibaret yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarında diğer ibadethaneler gibi yararlanabilmesi konusuda verilen önergeye AK Parti Grubu olumsuz yaklaştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı, Hükümet'in bu konuda bir düzenleme hazırlığında olduğunu, bunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise AİHM kararının kesin ve açık olduğunu, Hükümetin de Alevi açılımı yaptığını belirterek, "Laik bir hukuk devletinde herkesin inancını özgürce yaşaması teminat altına alınmıştır. Bu önerge AİHM kararı doğrultusunda onaylanmıştır" dedi. Önerge AK Parti Grubu'nun ret oylarına karşın oy çokluğuyla onaylandı.

    Cemaat okulları düzenlemesinin ismi belli oldu

    YÜKSEKOVA KARDEŞ KENT

    Mecliste Hakkari'nin Yüksekova Belediye Meclisi'nin aldığı Konak Belediyesi ile kardeş kent olma kararı doğrultusunda Konak Belediyesi'nin de Yüksekova ile kardeş kent olma kararı oylandı. Oybirliğiyle Yüksekova Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurulması kararı verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Şanlı, kararı çok olumlu bulduklarını, tebrik ettiklerini söyledi. Şanlı, "Umarım Konak'taki bu yaklaşımı CHP TBMM'de açılım sürecinde de gösterir" dedi. Yüksekova Belediyesi'nde BDP'li Başkan Ruken Yetişkin görev yapıyor.

    Fethullah Gülen'den Erdoğan'a MOSSAD yanıtı

    "KONAK ZATEN AÇIK HAVA MÜZESİ"

    Meclis'te en hararetli tartışma ise dar gelirli vatandaşların sosyal faaliyetlere katılımının sağlanması hakkındaki önerge oldu. İlköğretim çağındaki dar gelirli aile çocuklarının müze, sinema ve tiyatroya gidebilmelerine olanak sağlayacak organizasyon ve maddi destek içeren önergeye AK Parti Grubu ret oyu kullandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı "Filmlerin seçimini kim yapacak. Objektif olunacak mı? Çocuklar filmleri biletlerini getirsinler parası ödeyelim. Müzeleri gezecekler. Konak zaten açık hava müzesi. Çocuklar gidecekleri filmleri de kendileri seçsinler" dedi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise "Henüz uygulamanın nasıl olacağı belirlenmedi. Biz mi götüreceğiz, bilet mi vereceğiz belli değil. Bizim objektifliğimizden şüphe mi ediyorsunuz? Biz çocukları kampanya malzemesi yapmıyoruz. Sosyal faaliyetlere katılmalarını istiyoruz. Bunun üzerinden manipülasyon yapmak zorlamadır. Bizde zorlama yoktur. Çocukları özgürce bırakalım, istediklerini seçsinler. İlkokula giden çocuklar da özgürce başörtüsünü seçsinler değil mi? Ben başörtüsüne karşı değilim. Ama ilköğretim çağındaki öğrenciler hariç" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnfaz edilen Japon gazetecinin eski tweeti rekor kırdı

    YAPAY GÜNDEM YARATILDI

    Öte yandan Özel İdare'nin kapatılması sonrası Konak Belediyesi'ne devredilen geçici işçilerin sözleşme sürelerinin sona ermesinden sonra işsiz kalmalarıyla ilgili kamuoyunda yanıltıcı haberler ve açıklamalar yeraldığını belirten Başkan Pekdaş, kanun gereği geçici işçi çalıştıramadıklarını söyledi. Çünkü, geçici işçilerin mevsimlik veya kampanya işleri, orman yangınıyla mücadele hizmetlerine 6 ay süreye vizeyle istihdam edilebildikleri, ancak Konak Belediyesi'nde bu pozisyonların yeralmadığın belirten Pekdaş, "Oysa kamuda ve bazı belediyerde mevsimlik iş var. Orman yangınıyla mücadele işi de var. Bu işlerin olmadığı merkez belediyesine, siz geçiçici işçi pozisyonuyla işçi gönderiyorsanız iş akitlerini feshettiğinizi söylemiş oluyorsunuz. Sorumluluğu gönderdiğiniz belediyeye devredemezsiniz. Mart'ta geldiler Haziran'da süreleri doldu. Ocak ayında gündem oluşturuldu. Bu yanlış ve yapay bir gündemdir. Özel idare tasfiyesindeki hukuksuzluk böyle manipülasyonlarla karartılamaz. Bu işçiler üzerinden siyaset yapmak ise acı bir konudur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Grubu ise işçiler geçici işçi statüsünde alınamıyorsa, şirketlere alınmasını beklediklerini söyledi. Bunun üzerine Pekdaş kadro ve bütçe verilirse olacağını belirtti. CHP'li meclis üyesi Zeki Günen ise AK Parti'nin pek çok konudaki muhalefeti üzerine, "AK Parti'li meclis üyelerine daha sıkı muhalefet yapın şeklinde talimat mı geldi? Burada muhalefet yapma adına bu şekilde atıp tutmayı doğru bulmuyorum. Ucundan, kıyısından her şeyi eleştirmek için eleştiri yapılıyor. Bunun karşılığı yok, bunu pazarlayamazsınız. Bu yöntemden vazgeçin. Özel İdare mallarının nerelere verildiğini, nasıl haksızlık yapıldığını tüm İzmir gördü. Bu konuda tek bir hamleniz olmadı. Özel İdarenin malları belediyelere verilmezken sesinizi çıkarmadınız, personelini neden işe almadınız diyorsunuz. O kadar duyarlıysanız işçileri diğer kurumlara kendiniz önerin" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow