hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de adaylık istifaları

    CHPde adaylık istifaları
    expand

    CHP'de, 2015'te yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacak il ve ilçe başkanlarının partideki görevlerinden ayrılması için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından verilen süre bugün doldu. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasının ardından, bugün de 11 ilçenin başkanı milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerini bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 il başkanı, milletvekilliği aday adaylığı için Genel Merkez'e başvuruda bulundu.

    İstifa eden ilçe başkanlarının da adaylık başvurusunda bulunmasıyla bu sayının 40'ı aşacağı tahmin ediliyor.

    Adayların bir kısmının sözlü, bir kısmının da resmi olarak başvuruda bulunduğu belirtildi.

    2014'ün en iyi 50 filmi

    İstanbul'da istifalar

    CHP İstanbul İl ve İlçe yönetiminden birçok isim önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa etti.

    Çöp deyip atmayın!

    CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasının ardından, bugün de 11 ilçenin başkanı milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerini bıraktı.

    CHP'nin Kadıköy, Kartal, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Eyüp, Kağıthane, Avcılar, Zeytinburnu, Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa İlçe Başkanları, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle, görevlerinden ayrıldıklarına ilişkin istifa dilekçelerini İl Başkanlığı'na sundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karayalçın'dan örgütlenme eleştirisi

    CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da törene katılarak, istifa eden ilçe başkanlarına bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı birer teşekkür mektubu sundu.

    İbrahim Tatlıses'ten ''Urfalıyam Ezelden'' Tepkisi

    Karayalçın, kısa konuşmasında, 12 Eylül döneminin siyasi partilere yaptığı dayatmanın sürdüğünü belirterek, "12 Eylül siyasi partileri devlet gibi örgütlemeye zorlamıştır. T.C Devleti Türkiye coğrafyasında nasıl örgütlenmişse, siyasi partilere de 'Siz de böyle örgütleneceksiniz' talimatını vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölge örgütleri yoktur. Siyasi hareketler idari sınırlarla sınırlandırılmamalı" dedi.

    Göreve yeni geldiği için, istifa eden İlçe Başkanları ile yeterince çalışamadığını vurgulayan Murat Karayalçın, "İnşallah onların yerine geleceklerle bu çalışmaları yaparız. İnşallah başarılı sonuç elde ederler. Edemeyenler olursa, canlarını sıkmasınlar, gelsinler birlikte çalışalım" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow