hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Arınç'a: "Yusuf Yerkel adındaki şahsın görevi nedir?"

    CHPden Arınça: Yusuf Yerkel adındaki şahsın görevi nedir
    expand

    CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Yusuf Yerkel adındaki şahsın görevi nedir? Eylemcileri veya vatandaşları dövmesi, tekmelemesi gibi bir görevi var mıdır? Bu yetki hangi hukuki dayanağa göre verilmiştir?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayraktutan'ın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle:

    "Soma'da yaşanan maden felaketi sonrasında Hükümetinizin bölgede yaptığı ziyarette bir yurttaşın Hükümeti protesto etmesi sonucunda Başbakan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel'in vatandaşı yerde tekmelediğini basın aracılığıyla gözlemledik. Bu bağlamda; Yusuf Yerkel adındaki  şahsın görevi nedir?

    Eylemcileri veya vatandaşları dövmesi, tekmelemesi gibi bir görevi var mıdır?  

    Bu yetki hangi hukuki dayanağa göre verilmiştir?

    Başbakan'ın Özel Kalem Müdür yardımcısı Yusuf Yerkel'in vatandaşı dövmesi, yerde tekmelemesi neticesinde Emniyet'e veya savcılığa her hangi bir ifade vermiş midir?

    Başbakan'ın Özel Kalem Müdür yardımcısı Yusuf Yerkel'in bir yurttaşa yaptığı muameleyi insani buluyor musunuz? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Başbakan'ın Özel Kalem Müdür yardımcısı Yusuf Yerkel'in bu çirkin davranışı neticesinde başlatılan bir soruşturma var mıdır? Başbakan'ın Özel Kalem Müdür yardımcısı Yusuf Yerkel'i görevden almayı düşünüyor musunuz?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow