hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den "Soma'daki madenin sözleşmesi ihalesiz uzatıldı" iddiası

    CHPden Somadaki madenin sözleşmesi ihalesiz uzatıldı iddiası
    expand

    CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nün, Soma'da facianın yaşandığı maden dahil olmak üzere birçok alanda sözleşmeleri süresinden önce, zamanı gelmeden, yönetim kurulu kararı olmaksızın ve ihale yapmaksızın uzattığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Soma'daki facianın öncesi ve sonrasında kamuda yaşananların da bir facia olduğunu iddia ederek, bu konular hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle 4 sonu önergesi verdiğini bildirdi.

    TKİ Genel Müdürlüğü'nün, Soma'da facianın yaşandığı maden dahil olmak üzere birçok alanda sözleşmeleri süresinden önce, zamanı gelmeden, yönetim kurulu kararı olmaksızın ve ihale yapmaksızın uzattığını ileri süren Kuşoğlu, "bunun bir devlet faciası, hukuku ve devleti ayaklar altına almak olduğunu" söyledi.

    TKİ'nin ayrıca şirketlerle danışıklı temlik organizasyonları yaptığını iddia eden Kuşoğlu, "Sürekli olarak bankalardan kredi alıp, temlik veriyorlar. TKİ'den olan alacaklarını temlik ediyorlar" dedi.

    Şu anda TKİ Genel Müdürlüğü'ne Soma Kömürleri AŞ'nin 300 milyon liralık bir temlik müracaatı olduğunu belirten Kuşoğlu, "Soma Kömürleri A.Ş'nin iki madeni de iki kömür sahası da kapatıldı. Çalışmıyor. Neye istinaden 300 milyon liralık bir temlikname düzenleniyor ve TKİ de bunu kabul ediyor, kabul etmek üzere şu anda" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunu "tam bir rezalet" olarak niteleyen Kuşoğlu, bu temlik organizasyonlarına karşı çıkan işletme dairesi başkanının görevden alındığını öne sürdü.

    Konunun soruşturulması, müfettiş gönderilmesi gerektiğini ifade eden Kuşoğlu, "Denildiğine göre Bakan bir müfettişi sürekli olarak bu konularla ilgili görevlendiriyor ama giden müfettiş konuları kapatıyor. TKİ Genel Müdürü'nün 'Bakan akıllı adamdır beni kollar yoksa onun da başına bir şeyler gelir' şeklinde söylediği iddia edilen söz var. Bu tür tehditler yapılıyor" dedi.

    Kuşoğlu, yaptığı basın toplantısını aynı zamanda bir suç duyurusu olarak ilan ettiğini ve savcıların gereğini yapması gerektiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow