hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den yemin töreni öncesinde protesto

    CHPden yemin töreni öncesinde protesto
    expand

    12 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yapılan yemin töreni CHP'liler tarafından protesto edildi. Genel Kurul'a giren CHP'li vekiller usül tartışması istedi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in bu talebi reddetmesinin ardından CHP'li vekiller topluca salonu terk etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cemil Çiçek'e iç tüzük kitabını fırlattığı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te karşılama töreninin ardından olağanüstü toplanan Genel Kurul'a gelmeden önce, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e usül yönünden itirazı olduğunu belirtip söz istedi. Çiçek'in bunu kabul etmemesi üzerine, elindeki Meclis İç Tüzük kitabını yere fırlatarak beraberindeki CHP'lilerle Meclis Genel Kurul'unu terk etti.

    İşte Erdoğan'ın yemini öncesindeki o gerginlik anları
     
    CHP'lilerin çıkmasının ardından Erdoğan, Genel Kurul salonuna ayakta alkışlanarak geldi.

    Bilal Erdoğan'dan CHP'lilere tepki

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de düzenlenen mazbata teslim ve yemin töreni sırasında, CHP'lilerin ayağa kalkarak Genel Kurul'u terk etmesi sırasında AK Partililer CHP'lilere tepki gösterdi. Bu sırada Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da CHP'lilere tepki gösterdiği görüldü.

    Erdoğan'ın yeminiyle ilgili flaş başvuru

    Meclis'te düzenlenen mazbata teslim ve yemin törenine milletvekilleri dışında çok sayıda davetli de katıldı. Genel Kurul'daki Loca'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye ve Esra ile oğlu Bilal Erdoğan da hazır bulundu.

    Loca'da ayrıca, Anayasa Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, eski futbolcu Rıdvan Dilmen ile çok sayıda bürokratta hazır bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow