hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın odasında 'böcek' bulundu

    CHPli Hüseyin Mutlu Akpınarın odasında böcek bulundu
    expand

    İzmir’de CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın makamında yapılan konuşmaları dinlemeye yarayan ve ’böcek’ adıyla bilinen elektronik cihaz bulundu. Başkan Akpınar, "Telefonla ilgili bir sorunu çözmek isterken tesadüf eseri bulduk. Benim için sürpriz olmadı. Dokunmadım, muhafaza ediyorum. Belediyeyi yasalara bağlı olarak halkın mutluluğu için yönetiyorum. Bu nedenle korkum yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye son yıllarda yaygınlaşan telefon ve ortam dinlemelerine bir yenisi de Karşıyaka Belediyesi’nde eklendi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, makam odasında dinleme cihazı bulduklarını söyledi.

    Akpınar, geçen 30 Mart’taki seçimlerinden ardından göreve başladıktan sonra görevlilerin bir arama yaptıklarını, herhangi bir cihaz bulunmadığını, daha sonra konulmuş olduğunu tahmin ettiklerini kendisine söylediklerini aktardı. Dinleme cihazını makam telefonunda meydana gelen bir arızayı çözmek isterken tesadüf eseri bulduklarını belirten Akpınar, "Hiç gerek olmayan bir aparat tespit ettik. Normal bir jakla aynı iş yapılabilecekken aparat konulmuş. Önce kendi arkadaşlarımızla ne olduğunu anlamaya çalıştık. Böcek olduğunu tahmin ettik. Daha sonra ise profesyonel bir şirket çağırdık. Baktık ki güzel bir böceğimiz olmuş" diye konuştu.

    DİKKAT! CİPSİNİZ SİZİ DİNLİYOR!

    "Sürpriz olmadı"
    Profesyonel şirket yetkililerinin aparatın dinleme cihazı içerdiğini tespit ettiğini belirten Akpınar şunları söyledi:
    "Kimsenin farkına varamayacağı bir aparat içine yerleştirilmiş. Portatif. Her yere takılabilir. Böylece böcekle tanışmış oldum. Ancak sürpriz olmadı. Tahmin edebiliyorduk. Böceğe dokunmadım, muhafaza ediyorum. Çünkü ben bu odanın içerisinde Karşıyaka halkının haklarını savunmak için otuyorum. Annelerin, babaların çocukların daha refah içinde yaşaması için mücadele ediyorum. Her imzamı bireyin değil halkın bütününü mutlu edecek, daha iyi yaşam sağlamak için atıyorum. Beni dinleyebilirler de! Yasalarla yönetilen belediyeyi yasalara bağlı, halk için yönetirsen korkun olmaz. Bu nedenle korkum yok."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir’de geçen haziran ayında, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı odasında üçlü priz içine yerleştirilmiş böcek bulunmuştu.

    ZAMANIN EN KULLANIŞLI DİNLEME ARAÇLARI!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow