hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Koç: "Bağımsız yargı, olmazsa olmaz olmalıdır"

    CHPli Koç: Bağımsız yargı, olmazsa olmaz olmalıdır
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, '14 Aralık' operasyonu ile ilgili konuştu. CHP'nin hukuksuzluk ile karşı karşıya olan herkesin yanında yer alacağını vurgulayan Koç, "Bağımsız yargı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin olmazsa olmazı olmalıdır. Hukuk dün birilerine gerekiyordu, bugün de birilerine gerekiyor. Yarın da hiç şüphesiz birilerine gerekecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın toplantısı düzenledi:

    "Türkiye bu sabah yine operasyon haber ile uyandı ve güne başladı. Bazı yazılı ve görsel medya organlarına bir polis baskını düzenlendiği ve bazı yazarların, yorumcuların hatta bazı dizilerde yer alan dizi oyuncularının şu anda gözaltı ile karşı karşıya olduğunu öğreniyoruz. Bu yönde haberler geliyor. Öncelikle CHP'nin tutumunu, sayın Genel Başkanımız, havaalanında kısaca özetledi. Biz demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlemesini şiar edinmiş bir parti olarak hiçbir medya organına bu şekilde bir baskı oluşturulmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.

    Koç, "Geçmişte Ergenekon, Balyoz, Ay Işığı, Oda TV, casusluk davası gibi bir takım kurgulanmış, tezgahlanmış davaların hukuk içinde nasıl çürüdüğüne Türkiye tanık oldu. Bugün de benzer sonuçların aynı şekilde bir çürüme ile sonuçlanacağını görüyoruz" diye konuştu.
    Bağımsız yargı vurgusu yapan Koç, şöyle devam etti:
    "Bir hukuk devleti, iktidarların günlük ihtiyaçlarına göre, özel hukuk düzenledikleri, hukuku kullanarak kendi üzerindeki şaibeleri, kuşkuları dağıttığı bir rejimin adı hiçbir zaman olamaz. Haksızlık kimin kapısını çalarda çalsın Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna karşı çıkarız. Mağdurun yanında oluruz. Dün de bugünde yanında oluruz. Bugünün mağdurları dün şunu yaptı. O onların bileceği bir iş. Bugün kim bir hukuksuzluk ile karşı karşıya ise, Cumhuriyet Halk Partisi o hukuksuzluğa uğrayanların yanında yer alır. Bu gelişmeler şunu gösteriyor. Dün bu sürecin içinde yer alanların da bağımsız bir yargıya ihtiyaç duyacaklarını tarih bize gösteriyor. Bağımsız yargı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin olmazsa olmazı olmalıdır. Hukuk dün birilerine gerekiyordu, bugün de birilerine gerekiyor. Yarın da hiç şüphesiz birilerine gerekecek."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Şık: "Cemaat'in bugün yaşadığının adı da faşizm"

    Fotoğraflarla 14 Aralık Operasyonu!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow