hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'nin Suruç raporunda HDP vurgusu

    CHPnin Suruç raporunda HDP vurgusu
    expand

    Suruç'ta 32 gencin yaşamını yitirdiği katliam sonrası olay yerinde inceleme yapan CHP heyeti bir rapor yayımladı. Raporda, patlamanın yaşandığı kültür merkezi ve girişindeki aramaya HDP'li yetkililerin izin vermedikleri bilgisi yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP heyetinin hazırladığı detaylı raporda, patlamadan bir gece önce ilçe kaymakamı ile HDP İlçe Eşbaşkanlarının toplantı yaptığı ve bu toplantıda HDP'li yöneticilerin "siz karışmayın, biz sakince hallederiz" dediği, bu sözlerin kaymakam tarafından heyete ifade edildiği bilgisine de yer verildi.

    Raporda IŞİD'in geniş bir coğrafyada örgütlendiğine dikkat çekilerek, "2011 yılından itibaren de bu örgütlenmeye en büyük lojistik destek Türkiye'nin denetimsiz sınırlarından sağlanmaktadır " iddiası yer aldı.

    'Canlı bomba' Amara Kültür Merkezi'ne böyle girmiş

    Olayın gelişimine neden olan temel faktörlerden birinin istihbarat zafiyeti olduğu savunulan raporda, çözüm önerileri arasında, TBMM'de bir araştırma komisyonu kurularak IŞİD faaliyetlerinin tespit edilmesi ve Türkiye sınırları içinde IŞİD yapılanmasının tamamen yok edilmesi için kapsamlı bir iç güvenlik stratejisi oluşturulması gerektiği ifade edildi.

    HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız iddiaları yalanladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow