hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cinayeti ''vicdan azabı'' aydınlattı

    Cinayeti vicdan azabı aydınlattı
    expand

    Samsun'da 18 yıl önce ailesi tarafından kayıp olarak bildirilen ve olay tarihinde 31 yaşında olan Şaban Bayri'nin öldürüldüğü ortaya çıktı. Jandarmaya giden Musa E. vicdan azabı çektiğini belirterek, Bayri'yi ağabeyi 44 yaşındaki Mehmet E.'nin boğurak öldürüldükten sonra yaktığı cesedini araziye gömdüğünü itiraf etti. Jandarma iki kardeş ile eşi Şaban Bayri kaybolduktan sonra Mehmet E. ile evlenen 47 yaşındaki Habibe E.'yi gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekkeköy İlçesi Çırakman Mahallesi'nde oturan ve çobanlık yapan Şaban Bayri ile Habibe Bayri, 1985 yılında evlendi. Çiftin bu evlilikten 3 çocukları dünyaya geldi. İddiaya göre 30 Ekim 1996 tarihinde koyunları otlatmak için evinden ayrılan Şaban Bayri, bir daha dönmedi, ailesi jandarmaya giderek kayıp başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından jandarma yaptığı tüm aramalara rağmen Şaban Bayri'nin izine rastlamadı.

    Şaban Bayri'nin aylar boyunca bulunamaması üzerine dava açıp gıyabında boşanan eşi Habibe, aynı mahallede oturan Mehmet E. ile evlendi. Bu arada jandarma Şaban Bayri dosyasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüp yakınlarını sık sık ziyaret ederek bilgi toplamaya devam etti. Jandarmanın yaptığı bu baskı, dün sonuç verdi. Tekkeköy Jandarma Karakolu'na giden Musa E. vicdan azabı çektiğini belirterek Şaban Bayri'nin kaybolmadığını, ağabeyi Mehmet'in onu önce eliyle boğduğunu daha sonra üzerine benzin döküp yaktıktan sonra boş bir araziye gömdüğünü gördüğünü itiraf etti. Bunun üzerine jandarma Musa, Mehmet ve Habibe E.'yi gözaltına aldı. Jandarma, korkunç cinayetin aşk cinayeti olup olmadığını araştırmaya başladı.

    Bu sırada itirafçı ile birlikte cumhuriyet savcısı ve jandarma akipleri Şaban Bayri'nin cesedinin gömüldüğü söylenen mısır tarlasına gitti. Ekili olan arazi sahibi tarafından sürürülüp mısırlar toplandıktan sonra Cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yerine götürülen Musa E.'nin gösterdiği yer, kepçe yardımıyla dün akşam kazılmaya başlandı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı. Bugün sabah saatlerinde aynı bölgede yapılan kazı çalışmalarında insana ait olduğu öne sürülen kemik parçalarına ulaşıldı. Jandarma tarafından 3 şüpheli hakkında ''kasten adam öldürmek, suça iştirak ve suç gizlemek'' başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüyler ürperten cinayet 13 yıl sonra çözüldü 

    Putin Çin Devlet Başkanını kıskançlık krizine soktu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow