hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN International İstanbul muhabiri gözaltına alındı

    CNN International İstanbul muhabiri gözaltına alındı
    expand

    CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, Taksim Meydanı'nda kısa süreliğine gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı. Watson, o anlarda Twitter hesabından "Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan itti" diye yazdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise Watson'un gözaltına alınmadığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet gazetesinin haberine göre, 15.15 sularında bir grup bisikletli Taksim'e gelerek “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı. Sabah saatlerinden itibaren merdivende kitap okuyan grubun ardından ikinci toplanma buydu.

    Kısa sürede sivil polisler bisikletlilerin etrafını sararak dağılmalarını istedi. Daha sonra çok sayıda çevik kuvveti amirlerinin talimatıyla anıt etrafında hat oluşturarak, meydanı insanlardan sivil vatandaşlardan ve gazetecilerden arındırdı.

    CNN International İstanbul muhabiri gözaltına alındı

    Polisin hat şeklinde ilerleyişi sırasında, bir kargaşa da yaşandı. O kargaşa esnasında, bazı sivil polisler, CNN International muhabiri Ivan Watson ve yanındaki kameramanı gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir polis amiri "Pasaportlarına bakın yoksa alın" talimatı verdi. Ardından CNN International ekibi, uzak bir noktaya götürülerek, pasaport sorgulaması yapıldı. Watson ve beraberindekiler, pasaport kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

    Serbest bırakıldıktan sonra mesaj attı

    Bu arada, CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson serbest bırakıldıktan sonra twitter hesabından yeni mesajlar paylaştı. Watson şöyle dedi:

    "Türk polisi CNN ekibini yarım saat sonra serbest bıraktı. Gözaltına alınırken tekmeleyen polis adına başka bir polis özür diledi."

    "Türk polisine benim başbakanlık tarafından verilen basın kartım yeterli gözükmedi. "Çok fazla sahtesi varö dedi ve pasaportumu istedi."

    Şu anda polis meydanı tamamen boşaltmış durumda. Hiç kimsenin giriş ve çıkış yapmasına izin verilmiyor. Yüzlerce polis ve TOMA'lar, meydanın etrafında konuşlanmış bekleniyor.

    CNN International İstanbul muhabiri gözaltına alındı

    İstanbul Emniyeti'nden açıklama: "Gözaltına almadık"

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, CNN İnternational İstanbul muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan "Polis CNN International muhabiri Ivan Watson'u gözaltına aldı' haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow