hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuk gelin Kader davasında 30 yıla kadar hapis istemi

    Çocuk gelin Kader davasında 30 yıla kadar hapis istemi
    expand

    Siirt'in Pervari İlçesi'nde, 12 yaşında evlendirilen, 13'ünde anne olan, 14 yaşında da odasında tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunan Kader Erten ile ilgili, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı 'cinsel istismar' davasının ikinci duruşması yapıldı. Duruşmada mütaala veren savcı, nitelikli cinsel istismara yardım etmekten baba Musa Erten ile kayınpeder Tahir Atak için 20'şer, eşi Mehmet Atak için ise 30 yıl hapis cezası istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pervari İlçesi'ne bağlı Düğümcüler Köyü'nde, eşi askerdeyken, 12 Ocak'ta intihar ettiği belirtilen 'küçük gelin' Kader Erten'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken; Kader'in annesi Suna ve babası Musa Erten, kayınvalidesi Sabriye Sivil, kayınpederi Tahir Atak ile nikahsız eşi Mehmet Atak hakkında 'cinsel istismar' suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

    Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, Kader Erten'in anne ve babası katılmazken, tutuksuz yargılanan kayınpederi Tahir Atak ve ikinci eşi Sabriye Sivil, Siirt Belediye Başkan Vekili Belkiza Beştaş Epözdemir, Berfin Kadın Danışma Merkezi, İHD, BDP Kadın Meclisi, Barış Anneleri İnisiyatifi, KESK Kadın Komisyonu, Ekin Ceren Kadın Danışma Merkezi, Ceren Kadın Derneği, EPİDEM, DİKASUM, Kardelen Kadın Merkezi, il genel ve belediye meclisi kadın üyeleri ile Kader Erten'in avukatları katıldı. Duruşmayı ayrıca Aile ve Sosyal Bakanlığı'nı temsilen bir avukat da izledi.

    Baba ve kayınpedere 20, kocaya 30 yıl hapis istemi

    Mahkeme heyeti, ilk duruşmada askerde olan Kader Erten'in eşi Mehmet Atak'ın yazılı savunmasını okudu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İfadenin ardından Cumhuriyet Savcısı verdiği mütaalada, Kader Erten'in babası Musa Erten ve kayınpederi Tahir Atak için, nitelikli cinsel istismara yardım etmek, hürriyeti kısıtlamaktan 20, eşi Mehmet Atak için de, cinsel istismar ve hürriyeti kısıtlama suçlamasıyla 30 yıla kadar hapis cezası istedi.

    Duruşmanın sona ermesi ardından adliye önünde bir araya gelen kadın kuruluşları temsilcileri, Kürtçe yazılı pankart eşliğinde basın açıklaması yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow