hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklarına yemek pişirip madene gitti, dönmedi!

    Çocuklarına yemek pişirip madene gitti, dönmedi
    expand

    Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Yüksel Cangül, geride hem annelik hem de babalık yaptığı iki çocuğunu bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altı yıl önce eşi evi terk ettiği için biri 16 diğeri 9 yaşındaki iki çocuğunu tek başına büyüten 42 yaşındaki maden işçisi, son gün çocuklarının yemeğini pişirdi, yaşadıkları Beyce köyünden madene gitti ve bir daha dönmedi.

    Türk Kızılayı ekiplerince gıda yardımı götürülen evde çocukları ve onlara yardıma gelmiş birkaç komşu ve akraba vardı.

    Madencinin teyzesi Ayşe Cura, madende hayatını kaybeden Yüksel Cangül'ün küçük yaşta anne ve babasını kaybettiğini, babaannesi tarafından büyütüldüğünü anlattı.

    Cangül'ün çocuklarına çok değer verdiğini ve onlar için yaşadığını belirten Cura, eşi evi terk eden Cangül'ün hem madende çalışıp eve baktığını, bulaşık yıkayıp yemek yaptığını dile getirdi.

    Cura, şunları söyledi:

    "Hep çocuklarını düşünürdü. O işe gidince biri okula diğeri komşuya gidiyordu. Son gün işe giderken iki çeşit yemek yapmış dolaba koymuş, çocuğa da 'Oğlum telefonu kurmamışın ben telefonu kurdum. Okula geç kalma' demiş."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşe Cura, Cangül'ün ölümünden sonra evi terk eden eşinin gelip küçük oğlu Emir Can'ı aldığını ifade etti.

    Babasının cesedini o teşhis etti

    Babasının cenazesinin ardından 4 gündür uyuyamadığını dile getiren 16 yaşındaki oğlu Mehmet Ali de "4 gün önce Kırkağaç'tan haber aldık, gittik. Kimse teşhis edememişti, ben gittim, baktım, teşhis ettim" dedi.

    İlk günler yalnız kaldıklarını ifade eden Mehmet Ali, "Annem geldi hiçbir şey demedi. Bir tas çorba veren olmadı. Komşular falan kimse yoktu" diye konuştu.

    Madendeki faciadan önce maden mühendisi olmayı düşündüğünü anlatan Mehmet Ali, babasını kaybettikten sonra vazgeçtiğini ancak üniversiteye girip meslek sahibi olmak istediğini vurguladı.

    "400-500 yetim var"

    Türk Kızılayı Soma Şube Başkanı Aziz Günal, Soma, Kınık, Kırkağaç, Savaştepe ve Akhisar'da yardım dağıttıklarını anlattı.

    Madendeki faciadan sonra 400-450 kadar çocuğun yetim kaldığının söylendiğini belirten Günal, özellikle Cangül Ailesi gibi özel durumdaki ailelere yardımları artıracaklarını söyledi.

    Günal, çocuklara gıda yardımı götürdüklerine işaret ederek "İhtiyaçlarını aldık. Bundan sonra da gereken yardımı yapacağız, bu eve özel olarak geleceğiz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow