hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çöpten altın çıktı!

    Çöpten altın çıktı
    expand

    İşyerindeki çelik kasaya konulmak üzere teslim edilen altın emanetleri yanlışlıkla çöp konteynerine atan Murat Alkan'ın imdadına Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri yetişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Selimiye Mahallesi'ndeki bir aile şirketinde 20 yıldır çalışan 41 yaşındaki Murat Alkan'ın bir anlık dalgınlığı pahalıya mal oluyordu.

    Aynı binadaki şirkette apartman görevlisi de olan Murat Alkan, yaklaşık 25 bin liralık takı setinin çöpe atılmasıyla sonuçlanan dalgınlık anını şöyle anlattı:

    "Bir düğün davetine katılacak olan patronumun hanımı, anahtarı sadece bende olan ve şirketin çelik kasasında koruduğumuz takı setini getirmemi istedi. Torba içerisindeki takıları teslim ettikten sonra evden ayrıldım. Kapı önünde çöp poşetleri vardı. Onları atmaya giderken patronumun hanım beni çağırdı ve takıları tekrar kasaya koymam için teslim etti.  Şirkete giderken, elimde takıların bulunduğu torba ve çöpler vardı. Torbaları çöp konteynerine attım. Bazı faturalar v.s ödemelerim vardı. Onları hallederken 2-3  saat sonra, altınları kasaya koyup koymadığım aklıma geldi. Hemen şirkete dönüp kasayı açtığımda altınlar yoktu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altınları, çöplerle birlikte konteynere atmış olabileceğim aklıma geldi. Konteynere koştum, belediye görevlileri çöpleri toplamış içi boştu. Üsküdar Belediyesi'ni aradım, sağ olsun, beni ilgili kişilere yönlendirdiler. Üsküdar Belediyesi Temizlik Müdürlüğü yetkilileri bazı telefon trafiğinden sonra konteynırdaki çöpleri alan kamyonun şoförüne ulaştı."

    Tonlarca çöp içinden altın arandı

    Çöpleri  Ümraniye'deki Hekimbaşı Arıtma tesislerine götürmekte olan kamyonun geri çevrildiğini, garaja getirildiğini belirterek, "Temizlik görevlileri ile birlikte, kamyondan boşaltılan tonlarca çöp içerisinde altınları aramaya başladık. Saatler süren arama sonunda altınların içinde bulunduğu torbayı görünce çok sevindim. Altınları aldım ve sonrasında olanlardan haberim yok. Sevinçten kendimi yerlere atmışım, baygınlık geçirmişim, yüzümü yıkamışlar. Kendime geldiğimde, patronumun kardeşi ve belediye görevlileri beni teselli etmeye çalışıyorlardı" dedi.

    "Üsküdar Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum"

    Murat Alkan, "Hayatımda ilk kez böyle bir dalgınlığım oldu. Patron beni işten kovar mıydı bilmiyorum ancak bana büyük bir ders oldu. Altınlar çöp toplayıcılara da denk gelebilirdi. Veya Hekimbaşı'daki çöplerin arasına boşaltılmış olsaydı bir daha bulamazdık.  Altınları bulmam için benden daha çok heyecanlanan ve anında müdahale eden Üsküdar Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow