hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cübbeli Ahmet Hoca: "Özgecan şehittir"

    Cübbeli Ahmet Hoca: Özgecan şehittir
    expand

    20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından günlerdir toplumun farklı kesimlerinden tepkiler yükseliyor. Bir tepki de her açıklaması dikkat çeken asıl adı Ahmet Mahmut Ünlü olan Cübbeli Ahmet Hoca'dan geldi. Cübbeli Ahmet Hoca: "Özgecan şehittir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahdet Gazetesi'nde bugün yeralan yazısında Cübbeli Ahmet Hoca, Mersin'de cinayete kurban giden Özgecan Aslan hakkında yorumlarda bulunuyor. Cübbeli Ahmet Hoca hadis-şerifleri kaynak göstererek,"Namusunu korumak için direnirken vahşice öldürülen Özgecan Aslan kızımız şehit mertebesindedir" diyor.

    Özgecan'ın namusunu kirletmemek için, ırzını muhafaza uğrunda hunharca katledildiğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca,"Hadis-i şerifte “Haksız yere öldürülen kişi şehittir” (Nesai, Tahrimü’d-dem: 25, no:4096, 7/117) buyruluyor. Bu olayda bu kızımızın haksız yere öldürüldüğünden hiç şüphe yoktur. Dolayısıyla bu hadis-i şerife göre kendisine şehit diyebiliriz" ifadesini kullandı.

    Cübbeli Ahmet Hoca: Özgecan şehittir

    Yazısına  "Diğer bir hadis-i şerifte “Malını müdafaa ederken öldürülen şehittir”(Buhari No: 2348) buyruluyor. Hal böyle olunca malını korurken öldürülen şehit ise ırzını korurken öldürülen hayli hayli şehittir" diye devam eden Cübbeli Ahmet Hoca," Bu yavrumuzun kendisinin ve ailesinin Müslüman olduğundan şüphe olmadığı için bu hadis-i şeriflerin müjdesine nail olacağı aşikârdır. Ama Müslüman olmayan biri bu tarz kötü şeylerle karşılaşsa İslam’a göre ona şehit diyemiyoruz. O da tabi masumdur. Şehit İslami bir mertebe olduğundan Özgecan yavrumuz Müslüman olduğuna göre bu hadis-i şerifler kesinlikle kendisine uygun düşmektedir" yorumunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgecan Aslan'ın ailesinden duygu yüklü açıklamalar

    Özgecan'ın katil zanlısının annesi konuştu

    Nihat Doğan hakkında suç duyurusu

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow