hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütlerinin üstlendiği eylemleri bile devletin, hükümetin, hatta şahsımın üzerine yıkmaya çalışacak kadar izanını, hatta haysiyetini kaybedenler olduğunu görüyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "Devlet Şeref Madalyası", Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle tevcih edildi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ettiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e, "devletin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru ve birlik, beraberliği için gösterdiği üstün başarılar" sebebiyle "Devlet Şeref Madalyası" takdim edileceğini belirtti.

    Orgeneral Özel ile başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde yakın mesai içinde olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye bakımından hem içeride hem de dışarıdaki son derece kritik gelişmeleri birlikte yaşadıklarını, Özel ile uyumlu ve verimli çalışma imkanı bulduklarını söyledi.

    Uluslararası Af Örgütü'nden Zergele Köyü açıklaması

    Orgeneral Özel'e, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin anayasa ve hukuk devleti içerisine görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle ayrıca teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Ülkemizin ve milletimizin göz bebeği bir kurumu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü kısır tartışma ve haksız ithamdan uzak şekilde görevini yürütebilmesine önem veriyoruz. Son dönemde yaşadığımız hadiseler ülkemizin güçlü bir orduya olan ihtiyacını bir kez daha göstermiştir. Geçtiğimiz 12 yılda savunma sanayimizi geliştirmek için sarf ettiğimiz çabaların ve bu konudaki samimi hassasiyetimizin en büyük şahidi Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Paralel Devlet Yapılanması adını verdiğimiz örgüt bunun son örneğidir"

    Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının morallerini bozmaya yönelik girişimler karşısında Genelkurmay Başkanımızın gösterdiği duyarlığı da yakından biliyorum. Türkiye'ye ve milletimize yönelik saldırılar çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Bunların bir kısmı en başından tespit edilebiliyorken bir kısmını ancak daha sonra fark edebilmek mümkün oluyor. Paralel Devlet Yapılanması adını verdiğimiz örgüt bunun son örneğidir.

    Erdoğan: O bedel ödetilir!

    Bu örgütle mücadele konusunda ortaya koyduğumuz kararlı tutumu gayet iyi milletimiz biliyor. Paralel Devlet Yapılanması'nın Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü için de Genelkurmay Başkanımız ile işbirliği içinde olduk. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurları, tüm personeliyle görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi konusundaki çalışmalarımızı yeni Genelkurmay Başkanımız ve kuvvet komutanlarımızla da birlikte sürdüreceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Tuzağın farkındayız ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz"

    Erdoğan, son günlerde Türkiye'nin değişik illerinden yürekleri dağlayan, sabırları zorlayan hain ve kalleş saldırıların acı haberlerini almaya devam ettiklerini vurgulayarak, "Dün İstanbul'da bir emniyet müdürümüzün cenaze törenine katıldım. Şırnak'ta 4 polisimiz ve 1 askerimiz şehit edildi. Biz, 40 yıldır terörle mücadele eden, on binlerce vatandaşını teröre kurban vermiş bir ülkeyiz. Terörün amacını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Suriye'deki ateşi, Irak'taki istikrarsızlığı ülkemize taşımak
    isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Davutoğlu HDP'ye yüklendi!

    "Üzerine beton dökülene kadar..."

    "Teröre rağmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen terör karşısındaki dirayetli duruşumuzu koruduk, koruyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülke sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütünün ciddi kayıplar yaşadığını biliyoruz. Aynı şekilde güvenliğimiz için tehdit teşkil eden DAİŞ terör örgütünün unsurlarına karşı da etkili operasyonlar gerçekleştirdik. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Adı, amacı, sembolü, söylemi ne olursa olsun bizim için terör örgütü terör örgütüdür.

    Biz hepsiyle de mücadele ediyoruz, etmeyi sürdüreceğiz. Bir taraftan terörle ve arkasındaki kirli odaklarla mücadelemizi sürdürüyor, diğer taraftan hukuk devletinden, meşruiyetten, demokrasiden asla taviz vermiyoruz. Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize ve milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar, burada bir şeyin altını özellikle vurgulamak istiyorum, 'silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi' bunu ısrarla söylüyorum, üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar  mücadelemize devam edeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de son 12 yılın demokrasi ve kalkınma yolunda rekorların kırıldığı, başarılarla dolu müstesna bir dönem olduğunu vurgulayarak, atılan adımlarla ülkenin demokrasi, insan hakları, sivil siyasetin güçlenmesi ve özgürlüklerin genişletilmesi noktasında sessiz bir devrim yaşandığını kaydetti. Elde edilen başarıların millet tarafından memnuniyetle karşılanırken birilerini de rahatsız ettiğini bildiklerine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Hatta şahsımın üzerine yıkmaya çalışacak kadar..."

    "Kuşkusuz Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, huzur ve güven ortamına kavuşmasından en büyük rahatsızlığı terör örgütü duydu. Çünkü Türkiye kazanırken onlar kaybediyor. Etnik ve dini hassasiyetleri kaşıyarak insanların kanı üzerinden siyaset yapan istismarcılar işte bunun için harekete geçtiler. Varlıklarını ve kazançlarını ülkenin ve milletin kaybetmesi üzerine kurmuş olanlar da terörü fırsata çevirmenin çabası içine girdiler. Geçtiğimiz 1 ayda yaşananlar bu ülkede kimlerin demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduğunu kimlerin de bu kavramları istismar ettiğini bir defa daha gösterdi. Dün hayata geçirdiğimizi demokrasi ve özgürlük hamlelerini sabote etmek için uğraşanların, bugün terör örgütünü aklamak için nasıl ellerinden geleni yaptıklarını ibretle takip ediyoruz.

    Terör örgütlerinin üstlendiği eylemleri bile devletin, hükümetin hatta şahsımın üzerine yıkmaya çalışacak kadar izanı ret hatta haysiyetini kaybedenler olduğunu görüyoruz. Uyurken, sokakta yürürken, pazarda eşiyle alışveriş yaparken şehit edilen güvenlik görevlilerimizi görmezden gelerek teröristlere güzellemeler düzenleyenler benim nezdimde işlenen suça ortaktır. Kendileri sırça köşklerinde keyif sürerken bu milletin masum evlatlarının kanı üzerinden demagoji yapanlar sadece korkak değil, aynı zamanda alçaktır."

    "Çözüm Süreci'ni anlamadılar, anlamak istemediler"

    "Silahı bırakmayan terör örgütüne bir kere bile şiddetin çözüm yolu olmadığını söylemeye cesaret edemeyenler bugün operasyonlara karşı çıkıyor" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

    "Her zaman ifade ettiğimiz bir hususun altını çizerek tekrarlamak istiyorum, biz Çözüm Süreci'ni hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, terörü şımartma teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Biz 'demokratik açılım' derken düşüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler, demokrasiydi. Biz 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' derken milletçe bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik ve Çözüm Süreci'yle de bu süreci taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki Çözüm Süreci'ni falan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse şu anda bu buzdolabındadır çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci silahın vesayetinden kurtularak sorunları siyasetin meşru araçları yoluyla çözmek isteyenlere fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Maalesef hem terör örgütü hem de onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı değerlendiremedi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow