hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül mesajı ve dolar yorumu

    Cumhurbaşkanı Erdoğandan Abdullah Gül mesajı ve dolar yorumu
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ün aktif siyasete dönmesine ilişkin, "İsabetli olur, hayırlı olur. Ama, karar tabii ki Abdullah Bey'indir" dedi. Erdoğan, dolardaki hızlı yükseliş için de "Bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Şu anda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan'a Konya'da düşen F-4 uçağında iki pilotun şehit olmasıyla son 9 gün içinde 3 uçağın düşmesi ve 6 pilotun şehit olmasıyla başlayan tartışmaya ilişkin değerlendirmeleri soruldu. Bu konunun Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile yaptıkları haftalık toplantının ağırlıklı gündemi olduğunu belirten Erdoğan, "Hava Kuvvetleri Komutanımız Azerbaycan'daydı. 'Dönüşümüzde teknik değerlendirmemizi yapacağız' dedi. Tabi bu konuyla ilgili olarak hata nedir, ne değildir, bunların hepsinin incelemesini yapacaklar. Bu bir pilotaj hatası mıdır, teknik midir, meteoroljik midir, bunların hepsinin değerlendirmesini yaptıktan sonra işin nihai kararı verilecektir. Şu anda o karar verilmeden burada bu tür bir şeyi söylememiz yanlış olur. Ama, bu işin bir değerlendirmeye tabi tutulacağını, şu anda bu tür uçaklardan elimizde 47 tane var. Bu çalışmayı yapıp ondan sonra nihai karar verilecektir" diye konuştu.

    "Faiz lobisi yaya kalabilir"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dolardaki yükseliş de soruldu; Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile yapacağı açıklanan görüşmeye ilişkin sorular yöneltildi. Erdoğan, yeniden "faiz lobisi" değinisinde bulunarak, şunları söyledi:

    "Her şeyden önce şu anda dolar, avro, faiz, bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur: Bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Ama şu son gelişmeler tamamıyla dolar-avro arasındaki parite konusudur. Bunu bir kenara koymak suretiyle ortaya bir takım iddialar atmak çok çok yanlıştır. Şu anda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler. Bunu bilmeleri lazım. Çünkü burada yapılan spekülasyon, 'Doları piyasadan çekelim, Merkez Bankasını köşeye sıkıştıralım'... Merkez Bankası'nın tabii ki bütün bunlar karşısındaki tavrı önem arzediyor. Merkez Bankası Başkanı ve tabii Başbakan Yardımcısı, her ikisinin de genellemeyle ilgili talepleri var. Amerika dönüşü kendileriyle oturup değerlendirmeler yapacağız, konuşacağız, gelecekle ilgili neler yapılır yapılmaz konuşacağız. Şu anda belirlenmiş bir tarih yok, bunu kararlaştıracağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Abdullah Gül'ün aktif siyasete dönmesi hayırlı olur, güzel olur"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönmesiyle ilgili sorular da yöneltildi. Gül ile geçen hafta babasının rahatsızlığı nedeniyle görüşüp, şifa dileğinde bulunduğunu belirten Erdoğan, "Şu anda tabii bir defa adaylık konusu Abdullah Bey'in kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta görüşme yaptım. Benim görüşmem, çok değerli büyüğümüz, sayın babası, biliyorsunuz bir rahatsızlık geçirdi. Abdullah Bey de Kayseri'ye gitmişti. Ben kendisini babasının bu rahatsızlığı sebebiyle Kayseri'de aradım, şifa dileğinde bulundum. Diğer siyasi kararlar Abdullah Bey'indir. Bana göre böyle bir şey için vereceği karar hayırlı olur, güzel de olur" dedi.

    Erdoğan, "Siz Abdullah Gül'ü yeniden aktif siyasette görmek ister misiniz?" diye yinelenen soruya, "Ne diyeyim işte isabetli olur, hayırlı olur. Ama, karar tabii ki Abdullah Bey'indir" yanıtı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan'a kırgınlığına ilişkin de, "Daha önceki açıklamalarım, kararlarım biliniyor ortada. Bundan sonraki karar tamamıyla Hakan Beyin kendisine aittir" diye konuştu.

    Erdoğan Kabataş'ı hatırlattı: "Hani beyan esastı?"

    Erdoğan'ın ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut da ABD'ye gidiyor

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow