hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı eleştirilerine yanıt verdi

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı eleştirilerine yanıt verdi
    expand

    Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilere cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz dünyanın her tarafını geziyoruz, dolaşıyoruz. Buralar bir ülkenin itibar makamlarıdır. Bu itibar makamlarında herkes buraya bakarak, kararını verir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'a hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Çözüm sürecine ilişkin Erdoğan, "Bu süreç demokratik açılımla başladı. Bunun İmralı ile alakası yok. Gerçekten barış isteyen barış çağrısı yapar. Evleri dükkânları işaretlemek suretiyle yakıp yıkanların barıştan söz etme imkanı yok" dedi.

    Çözüm sürecine ilişkin Erdoğan, "Bu süreç demokratik açılımla başladı. Bunun İmralı ile alakası yok. Vatandaşı sokağa davet ederseniz, 40 kişinin hayatını kaybederse, bunun çözümle alakası yok. Gerçekten barış isteyen barış çağrısı yapar. Evleri dükkânları işaretlemek suretiyle yakıp yıkanların barıştan söz etme imkanı yok" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı

    Cumhurbaşkanlığı sarayının maliyet tartışmalarına ilişkin Erdoğan,  "Başbakanlık bu konu ile ilgili açıklama yaptı. Bu ülkede taş üstüne taş koyanlar var. Bir de taş üstüne taş koymayı hayal edemeyenler var. Biz cumhurbaşkanlığı makamı olarak böyle bir şey yapmışsak, önce başbakanlık makamı olarak düşünmüştük. Şu anki başbakanlık makamının önündeki caddede törenlerimizi yapardık. Koskaca Türkiye Cumhuriyeti'ne trafiği kapatıp tören yapmak yakışır mı? Bu yerler itibar makamlardır. Buralara bakılarak kararlar verilir. Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar eski Türkiye" diye konuştu.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Vatandaşın cebinden saray yaptırdı"

    "Suistimal varsa gereken yapılır"

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin bir suiistimal varsa kontrol mekanizmalarının bunu yakalayacağını ve gereğini yapacağını belirten Erdoğan, "Tüm merasimler artık konseptin içinde gerçekleştirilecek. Parasal noktada açıklanan rakamlar hepsi farklı rakamlar bunlar duymaz uydurur. Tüm hassasiyetlerimiz kullanılarak bu yatırım yapılmıştır. Daha yapılacak işler var. Camisi olacak halka açık. Konferans salonu olacak. Türkiye cumhuriyetinin demirbaşına giriyor başka bir yere değil. Kontrol mekanizmaları bir suiistimal varsa yakalar gereğini de yapar" ifadelerini kullandı.  

    Uçak tartışması

    Yeni Cumhurbaşkanı uçağının maliyetine ilişkin yapılan tartışmaları değerlendirmesi istenen Erdoğan, "Uçak meselesi tamamıyla ayıplanacak bir konu kusura bakmasınlar. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı, başbakanı… vakit nakittir anlayışı ile  hareket ediyor. Tarifeli uçuşlarla vaktini kaybeden değil. Eskiden Uzun bir yolculuk oluyordu iki, üç yerde duruluyordu. Bu uçağımızla birlikte zamandan ciddi bir tasarruf olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkmen lider canlı yayında rest çekti: Silah vermezlerse eğer...

    O "Komünist" ilçede yaşamak için 20 sebep!

    Rizeli, gençleri buluşturmak için bunu yaptı!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow