hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yeraltı kaçış yolu var mı?"

    Cumhurbaşkanlığı Sarayında yeraltı kaçış yolu var mı
    expand

    CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanmak üzere Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Sarayı ile ilgili iddiaları gündeme getirdi. Öner, "Kaçak Saray'da yeraltı kaçış yolu var mıdır?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yükselen yapının maliyetini 500 milyon dolar olarak açıkladığının altını çizen Öner, yeni kompleksi "Kaçak Saray Külliyesi" olarak nitelendirerek "Bu binayı inşa edenlerin vicdanları rahat mıdır? Kaçak Saray'da yeraltı kaçış yolu var mıdır?" diye sordu.

    CHP'li Ali Haydar Öner soru önergesinde ayrıca Cumhurbaşkanlığı Muhafız alayının durumuna da değinerek, yeni yere taşınıp taşınmayacaklarının açıklanmasını istedi.

    Öner'in önergesi şöyle:

    "Atatürk Orman Çiftliği arazisinde Başbakanlık Hizmet Binaları olarak; kanunlara, çevresel etki değerlerine, mahkeme kararlarına ve hukuka aykırı yöntemlerle inşa edilip halk arasında KaçAK Saray adıyla anılan yapı topluluğunun 500.000.000 USD'ye mal olduğu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin para birimi olduğu halde maliyet rakamı niçin ABD Doları cinsinden açıklanmaktadır? Amaç 'milyar' yerine 'milyon' sayısı ile rakamlarda küçültmeye gitmek midir?

    "Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaçak, gelmeyin!"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    500.000.000 ABD Doları gerçek maliyeti karşılamakta mıdır? Gerçek maliyetin karşılığı ne kadardır?

    Külliye inşaatı tamamlanmış mıdır? Ek olarak kaç harcama yapılabileceği hesaplanmaktadır?

    Döşeme için ithal mobilya kullanılmış mıdır? Kullanılmış ise yerli mobilya sanayiinin gelişmişliği karşısında ithalat yapmak, takdir hakkının isabetle kullanılması olarak değerlendirilebilir mi?

    'Başbakanlıkça ihtiyaç duyulduğu' gerekçesiyle yapılan KaçAK Saray Külliyesi, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı olduğu için mi Cumhurbaşkanlığı'nın kullanımına alınmıştır?

    Çankaya Köşkü'ndeki hangi eksiklik Cumhurbaşkanlığı olarak kullanıma engel olmuştur?

    300.000 m2'lik kapalı alandaki 1000 oda hangi mevki-makam sahiplerine tahsis edilecektir? Bütün bunlar keyfi uygulamalar değil midir?

    Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı yeni yere taşınacak mıdır?

    KaçAK Saray'da yeraltı 'Kaçış Yolu' da var mıdır?

    KaçAK Saray, T.C. yurttaşları için kişi başına kaç ye mal olmuştur?

    KaçAK Saray'ı yaptıranların vicdanları rahat mıdır?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow