hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Çuval geçirmede ABD karşısında 3-1 öndeyiz"

    Çuval geçirmede ABD karşısında 3-1 öndeyiz
    expand

    Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz Münih’te “Atatürk ve Gençlik” konulu bir konferans verdi. Cengiz, ABD'li askere nasıl çuval geçirdiklerini anlattı.

    Münih’e Atatürkçü Düşünce Derneği’nin davetlisi olarak gelen Çağdaş Cengiz’e Münihliler büyük ilgi gösterdi. İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan konferansta Münih ADD Başkanı Murat Taşdanoğlu bir açılış konuşması yaptı.

    ÇUVAL GEÇİRME OLAYINI DETAYLI ANLATTI
     
    Cengiz, TGB’lilerin 12 Kasım’da Sarayburnu'nda demirleyen ABD savaş gemisinden Eminönü'ye çıkan 3 askerin başına çuval geçirmesi olayını detaylı bir şekilde anlattı. Son çuval geçirme eylemini öncekilere oranla çok daha iyi planlı yaptıklarını söyleyen TGB Genel Başkanı “Çuval geçirmede Amerika’ya karşı 3-1 öndeyiz” dedi.

    ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINA KARŞI EYLEMLER
     
    2015 yılında sözde Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yılı nedeniyle karşı programlar hazırladıklarını söyleyen Çağdaş Cengiz 24 Nisan’dan bir gün önce, 23 Nisan 2015’de Ankara’da çok büyük bir gösteri planladıklarını söyledi.
     
    Açılımla ilgili konulara da değinen Çağdaş Cengiz “Doğu’daki Kürtler ayrılığın faturasının onlar için çok daha büyük olacağını çok iyi biliyor. Bugün bir ayrılık için referandum yapılsa, ayrılık için yüzde üçten dörtten fazla oy çıkmaz. Onlar da birkaç işbirlikçinindir” dedi.

    TGB-İP İLİŞKİSİNE AÇIKLIK GETİRDİ
     
    Konferansın soru-yanıt bölümünde TGB’nin İşçi Partisi ve dolaylı olarak Doğu Perinçek’in güdümünde oldu şeklindeki soruyu yanıtlayan Çağdaş Cengiz “Bu iddialarla TGB’yi sıkıştırmak ve İşçi Partisi’ne çamur atmak istiyorlar. Hiç kimse bizim kararlarımıza karışamaz. Doğu Perinçek’in bize destek verdiği doğrudur, çünkü bizim gençlik hareketimizi en iyi o anladı. CHP ve MHP’de aynı desteği verse çok daha güçlü olabiliriz. Biz CHP’lilerle de Kılıçdaroğlu’yla da görüşüyoruz” dedi.
     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow