hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danimarka'da PKK adına haraç topladıkları iddiasıyla yeniden yargılanacaklar

    Danimarkada PKK adına haraç topladıkları iddiasıyla yeniden yargılanacaklar
    expand

    Danimarka'da PKK adına haraç topladıkları iddiasıyla tutuklanan ve yargılanan 10 kişinin suçsuz bulunmasına, Devlet Başsavcılığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. İtirazla ilgili duruşma 31 Ağustos'ta yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yıl şehir mahkemesinde yapılan duruşmada, şehir mahkemesi, toplanan paraların PKK'ya gittiğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle 10 kişinin serbest bırakılmasını karar vermişti. Savcı ise, bir üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak karara itiraz etmişti. 10 kişiden 3'ünün avukatı olan Björn Elmquist, davayla ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

    PKK adına haraç isteyen sanıklara 10'ar yıl hapis cezası

    Mahkemenin beraat kararında, toplanan paraların deprem mağdurlarına yardım ve Danimarka'daki gençlerin uyum çalışmalarına kullanıldığı kanaatine vardığını hatırlatan Elmquist, ağır ceza mahkemesinde görülecek davaya ilişkin şunları söyledi:

    Zekeriya Öz hakkında yakalama kararı çıkarıldı

    "31 Ağustos tarihinde başlayacak davada jüri olacak ve 86 duruşma yapılacak. Haftada 3 gün görülecek davanın 2016 Temmuz ayına kadar devam etmesini bekliyoruz. Mahkeme, Kürt davası için para toplanabileceğine karar verdi; bu toplanan paranın terör için kullanılması anlamına gelmiyor. PKK ve Roj TV davaları çok karıştı. Aslında sorunlar siyasi yoldan çözülmeli. Bizim de Almanya sınırında azınlığımız, Almanların Danimarka sınırında azınlığı var. Örneğin Grönlandlıların da kendi yönetimleri var. Burada dava açılıyor ama Danimarka Suriye'de, Suriye PKK'sı Irak'ta Irak PKK'sı denilen gruplara ISID ile mücadele için askeri yardımda bulunuyor. Türkiye'nin de menfaatleri göz önüne alınarak bu soruna barışçıl ve siyasi bir çözüm bulunsa hem Türkiye hem de Kürtler için daha iyi olur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye 6 YPG'liyi Cilvegözü'nde El Nusra'ya teslim etti"

    Yaşları 29-73 arasındaki 10 kişi, PKK adına farklı zamanlarda 67 Milyon ve 140 milyon kron (yaklaşık 27 milyon Euro) haraç toplamak ve PKK'ya yardım etmek iddiasıyla 2012'de tutuklanmış ve 2014 Kasım ayında şehir mahkemesinde yargılanarak suçsuz bulunmuşlardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow