hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danıştay üyesi Yurdabak, tabancayla intihar etti

    Danıştay üyesi Yurdabak, tabancayla intihar etti
    expand

    Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak, Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki bir parkta tabancayla kendini vurdu. Yakınları tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Yurdabak, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, bugün saat 12.00 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Serin Sokak'ta  meydana geldi. Bodrum'a tatile giderken merkez Nilüfer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir yakınını ziyaret eden Ali Yaşar Yurdabak, iddiaya göre, dolaşmak üzere çıktığı evin yanındaki parkta beylik silahıyla göğsüne ateş etti. Silah sesi üzerine aşağıya inen yakınları kanlar içindeki Yurdabak'ı kendi araçlarıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdılar. Yapılan müdahaleye rağmen Yurdabak, yaşamını yitirdi.
         
    Ali Yaşar Yurdabak kim ?

    54 yaşındaki Ali Yaşar Yurdabak, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1990'da İstanbul İdari Yargı Hakim Adayı olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla; Danıştay Tetkik Hakimliği, Edirne Vergi Mahkemesi Üyeliği, Edirne İdare Mahkemesi Üyeliği, Van ve Adana İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı yaptı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken, 15 Aralık 2014 tarihinde Danıştay Üyeliğine atandı.

    Cenaze Adli Tıp'a götürüldü

    Tatil için eşi ve iki oğlu ile Bodrum'a giderken, Bursa'da, Merkez Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Selin Sokak'ta yaşayan kayınbiraderi Mustafa Güvener'i ziyaret eden Danıştay Üyesi Ali Yaşar Yurdabak'ın cenazesi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınıp, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da çalışırken Ankara'ya çıkan tayinini durduramadığı için rahatsızlık duyduğu iddia edilen Ali Yaşar Yurdabak'ın, kayınbiraderinin evinden çıktıktan sonra çocuk parkı için tahsis edilen ağaçlık alanda yere oturduktan sonra silahıyla göğsüne ateş ettiği belirtilrdi. Yurdabak'ın intiharıyla ilgili soruşturma sürüyor.

    Sosyal medyadaki paylaşımı

    Bu arada, Ali Yaşar Yurdabak'ın 9 Temmuz'da Facebook hesabından helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şiirini paylaştığı görüldü. Paylaşımdaki şiir şöyle:

    Sorular

    Geçmişten geleceğe uzanan  
    Bir yolun neresindeyim?
    Daha hangi dağ ve engelli yollardan  
    Çıplak ayaklarla gideceğim?
    Bugün bir son, yoksa bir başlangıç mı?
    Daha kaderin hangi çilesi öreceğim?
    Uzak uzak yollar, çizgi çizgi önümde,  
    Tercihi kader mi yapacak, ben mi vereceğim?
    Kanımı, göz yaşımı, istikbalimi, yıllarımı  
    Ben kimden isteyeceğim?
    Maznun mu, masum muyum?
    Hesabını Allah'a, Allah'a, Allah'a vereceğim


    Muhsin Yazıcıoğlu

    Danıştay üyesi Yurdabak, tabancayla intihar etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow