hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danıştay Tarlabaşı'nda yıkıma "dur" dedi

    Danıştay Tarlabaşında yıkıma dur dedi
    expand

    İstanbul Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı Tarlabaşı'nda yapılan dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında yürütülen kamulaştırmayı Danıştay 6. Dairesi kamu yararı olmadığı gerekçesiyle iptal etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danıştay Tarlabaşı'nda kamu yararı olmadığına karar vererek kamulaştırmaya "dur" dedi.

    Beyoğlu ilçesine bağlı tarlabaşında yaşayan mülk sahipleri  adına  üç sene önce dava açıldı. 160'ın üzerinde mülk sahibi adına açılan davada, Danıştay 6. Dairesi Beyoğlu Belediyesi'nin 5366 sayılı yenileme kanununu kullanarak yaptığı kamulaştırmaların "kamu yararına olmadığına" karar vererek kamulaştırmaları iptal etti.

    Tarlabaşı mülk sahipleri ve kiracıları Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin avukatı Barış Kaşka, "3 senedir beklediğimiz karar bizi şaşırtmadı. Hukuksuz bir kamulaştırma iptal edildi. Bu karar yalnızca tarlabaşı değil hakları gaspedilen tüm mahalleler için de umut oldu" diye konuştu.

    Dönüşüm projesi, Tarlabaşı semtinde bulunan 9 yapı adasında, yaklaşık 20.000 m2 alana oturmuş 210'u tescilli sivil mimarlık örneği olan 278 binanın, bu binaların arasındaki sokakların ve tüm altyapının yenilenmesini kapsıyor.

    Tarlabaşı yenileme projesi kapsamında, binaların içlerinde alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve pansiyonlar olması planlandı.

    Yüzde 52 konut alanı, yüzde 12 ticaret, yüzde 17 turizm ve yüzde 14 de ofis alanından oluşan projenin toplam maliyeti 500 milyon lira.

    Danıştay'ın iptal kararıyla birlikte hak sahipleri tapularının iade edilmesi için  çalışacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow