hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedelli askerlik çıktı

    Bedelli askerlik çıktı
    expand

    Grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlik müjdesi verdi. Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar" dedi. Bedelli askerlikten 700 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Davutoğlu'nun grup konuşmasının satırbaşları;

    - Yarın 3 aralık dünya engelliler günü. Engelli kardeşlerimiz burada. Biraz önce konya’dan 7 veya 8 yaşında elmas kızımız geldi, bütün engellilerimiz adına bana ve sizlere selamlarını iletti. Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Aslında bu insani ve vicdani bir görev. Bütün Ak Parti iktidarları döneminde gururla yaptığımız bir şey. 2010 yılında engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013’te özürlü, çürük, sakat gibi ibareleri kaldırdık. 65 yaş üstündekilere bağlanan aylıkları yüzde 200-300 artırdık. Engelli maaşlarını genişlettik. Sadece Türkiye’de değil dünyada devrim mahiyetinde bir adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilere sahip çıktı. Ayrılan bütçeyi 83 kat artırdık. Çarpıcı bir rakam.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bedelli askerlik caps'leri...

    Erdoğan'dan Haşim Kılıç'a sert yanıt

    - Türkiye bütçe sınırlamaları olabilir ama gönlü gani bir milletin devletidir bu devlet. 3,3 katrilyon lira ödeme yaptık sadece evde bakım hizmeti olarak. İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma için gerekli kararı alacağız. İşitme engelli kardeşlerimiz için işaret dilinin gelişmesine karar verdik. Engelli istihdamı bir başka karardı. Terk edilmiş durumda olmamalıydılar. Bu noktada çok geniş bir çalışma yürüttük. İlk defa engelliler için geçerli KPSS’yi gerçekleştirdik. Şimdi 34 bin 088 engelli memur olarak kadrolarda çalışıyor. Bu çerçevede bundan sonra da engellilerimiz için ne gerekiyorsa, bu salonu şereflendiren engelli kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.

    Selahattin Demirtaş'tan bedelli askerlik yorumu

    Dünyanın en güçlü 10 ordusu

    "Uyuşturucuyla mücadele kararlılıkla sürecek"

    - Bir süreç yönetimi mantığıyla ve terörle mücadele ederken gösterdiğimiz ciddiyetle uyuşturucuyla da mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede önce Türkiye'nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacak şekilde her il bazında yapılacak çalışmalarla ilgili bir tespit çalışması yapacağız, araştırma merkezleri kuracağız, mahallelere kadar ineceğiz ve yapılması gerekenleri tespit edeceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Yapısal bir reform da gerçekleştiriyoruz. Her yıl uyuşturucuyla mücadele şurası kararları izleme komitesi toplanacak, Bülent Arınç başkanlığında koordinasyon üst kurulu oluşturuyoruz, ayrıca teknik kurul oluşturuldu. Her bir ilde uyuşturucuyla mücadele komiteleri, her bir mahallere narko timler kuruyoruz.

    Anıtkabir gibi miras kalacak

    -  Kesinlikle uyuşturucuyu Türkiye'de en kısa zamanda yok edeceğiz. Şu anda yüzde 2,7 civarlarında olan 15-24 yaş arasında uyuşturucu kullanımı ki Avrupa'ya göre çok daha düşük görünüyor, Avrupa'da yüzde 26'larda, yüzde 27'lerde; alacağımız tedbirlerle, viranelerin de yok edilmesiyle 2018'de yüzde 1,5'e, inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında da marjinal bir düzeye indirmeye kararlıyız

    - Çözüm süreci Kuvayi Milliye'ye alternatif değildir. Çözüm süreci, Kuvayi Milliye'nin ayrılmaz bir parçası olarak milleti tekrar kardeş kılma misyonunun adıdır. Bu misyonu her yerde anlatmaya devam
    edeceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -  Artık çözüm süreci artık millete mal olmuştur. Kim hangi provakasyonu yaparsa yapsın başarıya ulaşacaktır.

    "Kılıçdaroğlu bizi teyit etti"

    - Bizim Erzurum’da ve Balıkesir’de Kars’ta Balıkesir’de konuşmamızı alsınlar, aynı dili konuşuyoruz. İşte aramızdaki fark bu. Onlarsa farklı dillerle halkı bir şekilde oyalamaya çalışıyorlar. Yine Kılıçdaroğlu, bir partiliye öfkeyle kızdıktan sonra dedi ki “bu partiye demokrasiyi ben getirdim” demek ki bu partide daha önce demokrasi yoktu. Bizim dediğimizi, bunu teyit ediyor.

    - Baykal’a sormak lazım, CHP’de demokrasi var mıydı yok muydu? Yaşayan genel başkanlara sormak lazım. İşte aramızdaki fark bu. O reddi miras eder, mirasıyla yüzleşmekten kaçınır. Biz AK Parti mirasını, bu milletin derin mirasını gururla taşıyoruz. 

    "Baraj takıntımız yok"

    - AK Parti baraj takıntısı olmayan bir parti. Bu barajı AK Parti getirmedi. Biz barajdan korkmayız. Biz baraj falan tanımayız. Biz sadece milleti tanırız. Bugün barajın kalkmasını iddia edenler, şu son tartışmalara kadar tam bir sükut halinde geçiştirdiler. Çünkü kendileri korkuyorlar. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar son 1,5 yıldır tekliflerimize cevap vermeyenlerdir.

    - Seçimlere 6-7 ay kalmışken bu tartışma niye başladı? Amaç nedir? Bu tartışmalar üzerinden bir dizayn yapılmasına kesinlikle izin vermeyiz. Seçimler zamanında yapılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - İstikrarsızlık bekleyenler boşuna heveslenmesin Ak Parti engelleri aşa aaşa gelmiştir. Aşa aşa da yoluna devam edecektir.

    İşte bedelli şartları

    -Sözleşmeli er ve erbaş alımlarını 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmadan da sözleşmeli er ve erbaş alımı yapılacak.


    - 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar.

    - Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak.  

    Taksit olmayacak

    Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre,  28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27yaşını doldurmuş olan vatandaşlar bedelli askerlikten yararlanacak. Bedelli askerlik ücreti 18 bin TL. Bu uygulama ile bedelli askerlik düzenlemesinden 611.880 kişi yararlanabilecek. Taksit olmayacak. Uygulamadan yararlanacakların askerlik yapması öngörülmüyor. Bedelli uygulamasının yasalaşması konusunda kesin bir takvim yok ancak, en kısa sürede yasalaşması için çalışmalar başlatılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow