hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dayağı engelledi, ceza aldı!

    Dayağı engelledi, ceza aldı
    expand

    İzmirli 39 yaşındaki Tolga Yarıcı, 2011 yılında oturduğu evin önünde çocuğunu dövdüğü gerekçesiyle uyarıp kolundan tuttuğu anne P.P.'nin şikayeti üzerine açılan davada, 'Basit yaralama suçundan' 50 gün hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buca İlçesi İnönü Mahallesi'ndeki bir evin önünde 24 Ocak 2011 günü yaşanan olayda, P.P., bebek arabasından inmek isteyen olay tarihinde 4 yaşında olan oğlu B.P.'nin yüzüne elindeki kağıtla vurmaya başladı.

    Bu sırada evinin önünde bulunan Tolga Yarıcı, çocuğun ağladığını görünce anne P.P.'nin elini tutup çocuğa vurmamasını istedi.

    Ardından da polise haber verdi. Polis anneyi sakinleştirirken ifadesine başvurdu.

    Olaydan bir süre sonra evine mahkemeden gelen tebligatı görünce şaşkına dönen Tolga Yarıcı, İzmir 42'inci Asliye Cesa Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katıldığında gerçeği öğrendi.

    Mahkeme sonunda Yarıcı, olay sırasında çocuğa vurmaması için elinden tuttuğu P.P.'nin şikayeti üzerine 'Basit yaralama suçundan' 50 gün hapis cezasına çarptırıldı.

    Ceza bin TL para cezasına çevrilip 10 eşit taksitte ödenmesine karar verildi. Karar üzerine ikinci şaşkınlığı yaşayan Yarıcı tepki gösterdi.

    "Parayı ödemeyip hapis yatacağım"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay sırasında polisi bile kendisinin çağırdığını ve karara tepki olarak parayı ödemeyip cezaevine gireceğini kaydeden Yarıcı şunları söyledi: "Başıma gelenler, bu ülkede insana güvendiği yasalar karşısında bile değer verilmediğini kanıtlıyor. Artık saat geçmiyor ki bir çocuğa, kadına veya hayvana şiddet uygulanmasın. Evimin önündeyken, bir çocuk çığlık atıyordu bebek arabasında. Kadının çocuğunu dövdüğünü gördüm ve dayanamayıp çocuğu kurtardım. Bunun üzerine kadın bana yöneldi. Polisi aradık, biz çocuğun devlet tarafından korunmaya alınmasını beklerken, mahkemeden sanık olduğuma dair bir tebliğ geldi.

    Duruşmaya katıldım, söz konusu kadın da çocuğunu dövdüğünü itiraf etti zaten, ben de ifademi verdim. Ben Türkiye'ye örnek olacak şekilde, çocuğun devlet korumasına alınmasını beklerken, adalet sistemi beni cezalandırıp hapis cezasını bin TL para cezasına çevirdi. Ama ben bu bin TL'yi ödemiyorum. Bu şiddet olaylarına karşı savaş veren dernek ve oluşumlara bağışlayacağım o parayı. Hapis cezası kaç günse gidip yatacağım. Çocuğu kurtarırken, annesinin elini tutmuşum, artık nasıl tutmuşsam ceza alıyorum ki polisi çağıran bile benim."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow