hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DBP'nin Siyaset Akademesi'nde "böcek" bulundu

    DBPnin Siyaset Akademesinde böcek bulundu
    expand

    Batman'da Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Siyaset Akademisi olarak kullandığı odada bozulan elektrik prizinin onarımı sırasında 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazı bulunduğu iddia edildi. DBP İl Başkanı Ayşe Ağılgat, cihazla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DBP'nin Turgut Özel Bulvarı'ndaki bir binada bulunan Siyaset Akademisi bürosunda bugün partililer bulunduğu sırada elektrik prizinin arıza yaptığı belirtildi.

    Partililer kendi imkanlarıyla prizi onarmak için açtıklarında 'böcek' olarak tabir edilen dinleme cihazı bulduklarını açıkladı. Cihaza dokunmayan partililer durumu yöneticilere bildirdi.

    DBP İl Başkanı Ayşe Ağılgat ile parti yönetiminde bulunan avukat Ayşe Acar, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

    Adliye önünde Kürtçe açıklama yapan DPB İl Başkanı Ağılgat, "Biz siyaseti illegal yapmıyoruz. Bize bağlı kurumlarda sürekli bu durumlarla karşılaşıyoruz. Bizim gizli saklımız yok. Artık bu dinleme cihazları son bulmasını istiyoruz. İl binasında da arama yapacağız. Dinleme cihazı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İl binamız da dinleme cihazları olduğunu düşünüyoruz. Yapılan tüm operasyonlar ve dinlemeler bu dinleme cihazları ve ortam dinlemeleri üzerinden yapılıyor. Çok vahim bir durumdur. Çok açık ve nete olarak anlaşılıyor ki, şahıslar değil mekan dinleniyor ve mekan üzerinden gelen dinleme konuşmaları üzerinden operasyonlar yapılıyor. Bu nedenle bu konunun en kısa sürede açıklığa kavuşmasını istiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Durumunun bildirilmesi üzerine polisin cihazı incelemeye aldığı belirtildi.

    Atatürk'le ilgili "tarihi karar"

    Bu şehrin yüzde 85'i kadın

    Türk insanı hakkında ilginç bilgiler

    Bu bilgiler işinize yarayacak!

    Plajlardan akıl almaz görüntüler!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow