hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş Alman TV kanalına konuştu: "PKK'nın şiddet eylemlerini tasvip etmedik"

    Demirtaş Alman TV kanalına konuştu: PKKnın şiddet eylemlerini tasvip etmedik
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış ve özgürlük mücadelesini demokratik yolla sürdürdüklerini belirterek, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman ZDF kanalına konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK ile ilişkilerinin olmadığını en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bildiğini ancak algı yaratmak istendiğini ileri sürdü. Demirtaş, "Bizi şiddet yanlısı, terör yanlısı, bir parti olarak gösterip şu anda yükseldiğimiz yüzde 13 bandından aşağı çekmeye çalışıyorlar" dedi.

    Demirtaş: ''Elleri tetikten çekmeli''

    Selahattin Demirtaş: ''Çözüm süreci yeniden başlamalı''

    Demirtaş, demokratik yollardan mücadele eden bir siyasi parti olduklarını anlatırken, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk. Kandil ile görüşmeleri Türkiye'de AK Parti'nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca. Bundan dolayı bizi suçluyor olmaları çok yanlış bir tutumdur" diye konuştu.

    Demirtaş, Türkiye'nin hem IŞİD ile PKK'yı aynı kefeye koyarak mücadele yürütmesinin anlamlı olmadığını ileri sürerek, "Bizce doğru olan şey PKK ile bir barış imzalayarak, barış yaparak onunla birlikte IŞİD ile uluslararası koalisyon ile birlikte mücadele etmesidir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow