hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: ''Bana ve aileme yönelik tehditler oldu''

    Demirtaş: Bana ve aileme yönelik tehditler oldu
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 6-8 Ekim Kobani olaylarından sonra hedef gösterilmesi nedeniyle, kendisi ve ailesi ile ilgili istihbarattan ciddi tehdit uyarıları yapıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'da Med-Nuçe Tv'nin canlı yayınına katılan Selahattin Demirtaş, Kobani, çözüm süreci ve 6-8 Ekim olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 6-8 Ekim olaylarından sonra bazı çevreler tarafından yaşananların sorumlusu olarak gösterildiğini söyleyen Demirtaş, şunları söyledi: "AKP çevrelerinin bir çoğu, 'Hüda-Par binalarına saldırın' çağrısını benim yaptığımı söylediler. Bunun üzerine AKP medyasında köşe yazıları yazıldı. Hüda-Parlılar da buna inandılar. Bizati ben yapmışım, 'oraya saldırın, oraya gidin' diye. Bunlara kendi kendilerine inandılar ve yarattıkları psikolojik kirlilik içerisinde eminimin şimdi dönüp kendilerine baktıklarında bayağı abarttıklarını düşünüyorlardır. HDP çözüm sürecinin partneri, sen çözüm sürecini yürütmek istiyorsan, muhatabını bu kadar yaptırarak ve hiçleştirerek nasıl çözüm yapacaksın. Bütün bu fırtına geçtiğinde biz yine baş başa kaldık."

    Emine Ülker Tarhan parti kurdu

    Tehdit uyarıları yapıldı

    Demirtaş, yaşanan olaylardan sonra partisinin ve özellikle kendisinin sorumlu tutulması nedeniyle ailece tehditler alıp almadıkları ile ilgili bir soru üzerine ise, "Bu konu üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. Ama. onlara kadar uzanan şeyler oldu. Bazı tebligatlar yapıldı. Ciddi tehditler olduğuna dair istihbarattan doğru bana tebligatlar yapıldı" dedi.

    "Başbakan ile görüşmek için ABD ziyaretini kısa kesip geldim"

    Yaşanan 6-8 Ekim olaylarından sonra hükümetin kestiği diyalogun yeniden açılması için parti olarak zorladıklarını söyleyen Demirtaş, 6-8 Ekim olayları öncesi yaptığı ve tartışmalara neden olan ABD gezisiyle ilgili de şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Talimat almam için Washington'a mı gitmem gerekiyordu be akılsızlar. Bu kadar mı saçma sapan düşünüyor. 6 ay önce planlanmış bir programın konuşmacısı olarak oraya gittim. Programın 10 gün olmasına rağmen sayın Başbakan'ın 'neden bizimle görüşmüyor?' diye haber göndermesi üzerine programı kısa kesip gelip sayın Başbakan ile görüştüm. Başbakan ile görüşmek için ABD ziyaretini kısa kesip geldim. Çözüm Türkiye'dedir, demek için geldim. Bunu sayın Başbakan'ın yüzüne de söyledim. Biz Amerika'dan çözüm aramaya talimat almaya gitmedik."

    "Hükümet, nihayetinde silahsız bir pkk'ya ulaşmak istiyor"

    Selahattin Demirtaş, İmralı'da yapılacak olan müzakere başlıklarından birininde PKK'nın silahsızlandırılması olacağını ifade ederek, "Hükümetin nihayetinde silahsız bir PKK'ya ulaşmak istiyor. Hükümetin doğal beklentisidir. Fakat, buna nasıl ulaşır bunların hepsi zaten müzakerenin esas konusudur. Müzakerenin gidişatı bu sonucu doğurur. Bunları bugün konuşabilecek durumda değiliz. Ama, silahsızlanma mevzusu müzakerenin konularından biridir. Hükümetin istediği, kamu düzeni, istikrar, güvenlik ve PKK'nın silahsızlanmasıdır, bunları elde etmek için neden müzakerelerden kaçıyorsunuz diyoruz hükümete. PKK ve sayın Öcalan buna kapalı olmadığını söylüyor" diye konuştu.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahte hesapla sosyal medyayı kullananlar yargılanacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow