hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş çocukları Kandil'le soracak

    Demirtaş çocukları Kandille soracak
    expand

    Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından dağa çıkarıldığını söyleyerek eylem yapan ailelerle görüşen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuyu Kandil'le görüşeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün BDP'ye seslenerek 'çocukları getirin' demişti. Erdoğan, "15 yaşında çocukları dağa kaçırılan, yürekleri yanan annelerin babaların bu feryadını tüm Türkiye ’nin, Türkiye ve dünya medyasının görmesini özellikle arzu ediyorum. Ey BDP, HDP siz neredesiniz? Hani zaman zaman gidiyorsunuz da anlaşıyorsunuz da alıyorsunuz geliyorsunuz ya. Bu annelerin yavrularını da alıp gelin bakalım, alıp gelin. Alıp geleceksiniz, alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız, C planımız devreye girer" diye konuşmuştu.

    Bu gelişmenin ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da parti binası önünde eylem yapan ailelerle bugün bir görüşme yaptı. Basına kapalı düzenlenen görüşmeye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da katıldı. Görüşmenin ardından aileler tarafından yapılan açıklamada, Demirtaş'ın konuyu Kandil'deki PKK yöneticileri ile görüşme sözü verdiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow