hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: İmralı'da ne konuşulmuş açıklayalım

    Demirtaş: İmralıda ne konuşulmuş açıklayalım
    expand

    Bursa'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Çözüm sürecinin olmadığı' yönünde açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş, "Görüşme tutanaklarını açıklayalım o zaman. İmralı'da ne konuşulmuş açıklayalım.  Eğer siz hükümet olarak 'Orada konuşulanlar bizi ilgilendirmiyor' diyorsanız, ortada bir aldatmaca var demektir. Siz bir aldatmaca içinde değilseniz, kendi aranızdaki bu çelişkiyi bırakın artık" dedi.

    HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Bursa'da partisinin il kongresine katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Demirtaş, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecini en fazla kendilerinin inşa ettiklerini savunan Demirtaş şunları söyledi:

    "Hakaretler tehditler oldu. Haksızlıklar oldu ama yılmadık, bıkmadık, çünkü barış hepimize lazım. Yüzlerce yıl da geçse, barıştan vazgemeyiz. İnanın ki hükümet cephesinden bazıları görüşme trafiğinin yeniden başlamasından rahatsız olmuş olacak ki tahrik etmeye çalışıyorlar. Özellikle Bursa'dayız. Yanılmıyorsam Bursa Milletvekili seçilmiş sayın Arınç'a buradan hatırlatmak istiyorum. Siz Başbakan olamadınız diye bunun öfkesini bizden çıkarmak zorunda mısınız? Yaşınızı başınızı almış bir siyasetçisiniz. Ergen çocuklar, gençler gibi öfkeli konuşmanın anlamı var mı? Üstelik hükümet sözcüsüsünüz. Başbakan yapmadılar sizi ne yapalım? Olabilir. Şimdi bir de çözüm sürecinde sorumluluğu elinden aldılar, iyice öfkelenmiş durumda. Nerdeyse çıkacak 'çözüm sürecine gerek yok' diyecek noktaya geldi. Hükümet kendi içinde bu çelişkileri çözmelidir. Özellikle sayın Başbakan Hükümet Sözcüsü'nün sözlerinin arkasında mı değil mi bilmek istiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bir sekretarya oluşturulması, bir gözlemci güç oluşturulması ve heyetlerin genişleyerek İmralı'ya Sayın Öcalan ile görüşmeye gitmesi bir mutabakattır."

    "Sizin heyetini değil mi?"

    Çözüm sürecinin İmralı ile mutabakatla olabileceğini kaydeden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Ama Hükümet sözcüsü çıkmış diyor ki 'ortada bir uzlaşma, anlaşma yok.' Şimdi merak ediyorum İmralı'ya giden heyet sizin heyetiniz değil mi? Orada konuşulanların arkasında hükümet olarak durmuyor musunuz? Çünkü müzakere dediğimiz şey açık aleni, şeffaf bir şekilde konuşmaktan ibarettir. Korkarak, çekinerek müzakereden bile konuşmaktan feragat ederek sorunlar nasıl çözülebilir? Bu konuda diyorlar ki HDP kafasından uyduruyormuş. Görüşme tutanaklarını açıklayalım o zaman. İmralı'da ne konuşulmuş açıklayalım. Eğer siz hükümet olarak 'Orda konuşulanlar bizi ilgilendirmiyor' diyorsanız, ortada bir aldatmaca var demektir."

    "Paraya tapan parti"

    Seçimlerde yüzde 10 barajının kaldırılmasını istediklerini, ancak AK Parti'nin buna yanaşmadığını kaydeden Demirtaş, 12 eylül darbesinin ve Kenan Evren'in getirdiği bütün nimetlerden hükümetin faydalandığını söyledi. Demirtaş, "Kimse kimseyi kandırmasın. AKP bugün paraya tapan, 12 yıldır parayı haşa ilah haline getirmiş en başarılı partidir" diye konuştu.

    Konuşmanın ardından Demirtaş, salondan ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow