hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş'tan Bahçeli ve Arınç'a çok sert yanıt!

    Demirtaştan Bahçeli ve Arınça çok sert yanıt
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bahçeli'nin "Yalıda oturup HDP'ye oy veren şerefsizler" sözüne yanıt verdi. Demirtaş, " Küfür ve hakaret kullanmadan cümle kuramayan bu zatlar bilmelidir ki, HDP en yoksul mahallelerden oy alarak İstanbul'da öyle üçüncü olmuştur. Maddi durumu iyi olan, orta sınıf zenginler de HDP'ye oy vermiş olabilirler. Tek bir seçmenimiz bile bizim için çok kıymetlidir. Seçim öncesi 'Hırsızdan hesap sorarız' deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevkü sefa sürenler midir şerefli olanlar" dedi. Bombalandığı iddia edilen Zergele köyüne HDP'nin heyet gönderme kararı aldığını da açıklayan Demirtaş, Arınç'ın da heyete katılabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satırbaşları;

    - Bu savaşın sorumlusu, 'kan aksın da buradan nemalanalım' diyenlerdir. Kandil'i dümdüz edeceğiz diyen AKP'dir. Biz son derece makul bir çağrı yapıyoruz. 'Silahları susturun' diyoruz. Hükümet operasyonları durdursun, PKK tetikten elini çeksin.

    Arınç'ın "alçakça bir yalan" sözüne yanıt

     

    - Zergele Köyü'ne HDP heyetinin gönderilmesini kararlaştırdık. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ya da Bülent Arınç isterlerse heyetimize katılabilir. Alçaklığı bizzat yerinde görür.

     

    Bahçeli'ye: Seçim öncesi 'hırsızdan hesap sorarız' deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevkü sefa sürenler midir şerefli olanlar

    HDP İstanbul'da üçüncü partidir. Türkçeyi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır. Küfür ve hakaret kullanmadan cümle kuramayan bu zatlar bilmelidir ki HDP, en yoksul mahallelerden oy alarak İstanbul'da öyle üçüncü olmuştur. Maddi durumu iyi olan, orta sınıf zenginler de HDP'ye oy vermiş olabilirler. Tek bir seçmenimiz bile bizim için çok kıymetlidir. Bize oy verenin iradesine de sahip çıkarız. Seçmenimize küfür, hakaret edene de bin misliyle iade ediyorum. Seçim öncesi 'Hırsızdan hesap sorarız' deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevkü sefa sürenler midir şerefli olanlar. Bize şeref dersi vermeye veya şeref kavramı öğretmeye kalkmasınlar haddini bilsinler.
    Sayın Başbakan bu düşmalık dilini terk etse daha iyi olur. AKP 90'lara dönmek için baya çaba sarfediyor ama 90'lara dönmek istemeyen bir halk var.

    Seçimden bu yana bir savaş koalisyonu kuruldu. Sarayın Bahçesinde nöbet tuttmak için mi MHP'liler oy verdiler. Bir an önce Türkiye kararını vermeli.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow