hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dengir Mir Mehmet Fırat'tan Davutoğlu'na sert sözler

    Dengir Mir Mehmet Fırattan Davutoğluna sert sözler
    expand

    CNN TÜRK'e konuşan AK Parti kurucusu ve eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Enver Aysever'in "Davutoğlu bizi savaşa götürür mü, böyle bir tehlike var mı?" sorusuna "Evet böyle bir tehlike var" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN Türk ekranında yayınlanan Aykırı Sorular programı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı ağırladı.

    Fırat, Türkiye'nin yoğun siyasi gündemi ile ilgili Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

    Fırat, Türkiye'nin sınır komşusu Suriye politikalarını eleştirerek Suriye ile çok şiddetli bir gerginliğin içerisinde olduğunu fakat savaş düzeyinde olmadığını belirtti.

    Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye'nin savaş ilan edebilecek tek kurumunun Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu vurgulayarak Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşması sırasında "Suriye ile savaş halindeyiz" ifadesi için "umarım hatadır" dedi.

    Fırat, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı yanlış yönlendirdiğini söyledi ve "Davutoğlu'nun fikirlerine katılmıyorum" diye konuştu.

    Davutoğlu'nun bir akademisyen olarak hayal kurduğunu fakat kurduğu hayallerin gerçek hayatta karşılığı olmadığını belirten Dengir Mir Mehmet Fırat, "siyasetçi günlük yaşamla mücadele eder" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı'nı "hayalperest" olarak tanımlayan Fırat, Enver Aysever'in "Davutoğlu bizi savaşa götürür mü, böyle bir tehlike var mı?" sorusuna "Evet böyle bir tehlike var" cevabını verdi.

    Fırat, Türkiye'nin savaş tehlikesi içinde olduğunu söyledi.

    17 Aralık'tan bu yana gündemden düşmeyen yolsuzluk iddiaları ile ilgili, "TBMM'de şu anda 4 tane fezleke var. Bunu hiçbir şekilde hasıraltı edemezsiniz" diyen Fırat, bunun Anayasa Mahkemesine taşınması gerektiğini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow