hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz Seki 4 adreste bulunamadı

    Deniz Seki 4 adreste bulunamadı
    expand

    Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Deniz Seki'nin avukatının yeniden yargılama talebi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Seki'nin cezası 3 yılın üzerinde olduğu için, Seki hakkında '' yakalama kararı'' çıkarıldı. Seki, Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin dört adreste yaptığı aramalarda bulunamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şarkıcı Deniz Seki, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 6 ay 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

    Seki'nin avukatı Naim Karakaya, adil yargılamanın ihlal edildiği, tanıkların dinlenmediği, delillerin toplanmadığı iddiasıyla yeniden yargılama talebinde bulundu ama 13. Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddetti.

    Deniz Seki'ye bir şok da, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme, dosyayı infaz savcılığına göndermişti.

    İnfaz savcılığı da dosyayı inceledikten sonra, cezası 3 yılın üzerinde olduğu için Seki hakkında 'yakalama' kararı çıkardı. Yakalama kararı, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi-UYAP üzerinden Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

    Daha önce, 7.5 ay tutuklu kalan Seki, cezasının 3'te 2'sini cezaevinde geçirecek.

    6 yıl 3 ay olan hapis cezası dikkate alındığında, 4 yıl 2 aylık ceza süresinden, içeride geçirdiği süre düşülerek; 3 yıl 6.5 ay daha cezaevinde kalacak. Ancak, bu sürenin son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirme imkanı da var.

    Hürriyet gazetesinin haberine göre, yakalama kararının UYAP'ta yer almasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele şubesi ekipleri harekete geçti. Deniz Seki'nin Tarabya'daki evinin de aralarında olduğu 4 adres belirlendi. Bu adreslere seri baskınlar yapıldı ama Seki'nin izine rastlanmadı.

    Hakkında yakalama kararı çıkarılan Seki, polis ekipleri tarafından görüldüğü yerde gözaltına alınacak. Yakalama kararı yüzüne okunup cezaevine gönderilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow