hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu görüştü

    Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu görüştü
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimi turları kapsamında ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli'nin, cumhurbaşkanı seçimi öncesinde ortak çatı aday belirleme temasları çerçevesinde Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü.

    Görüşmenin ardından MHP lideri Bahçeli ve CHP lideri Kılıçdaroğlu birlikte kameraların karşısına geçerek, kısa bir açıklamada bulundu. Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin bir krize sürüklenmeden sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için olumlu ve olgun bir görüşme yaptıklarını söyledi. Sürecin devam ettiğini ve gelişmelerin gerektirmesi halinde yeniden görüşebileceklerini ifade eden Bahçeli, bir isim üzerinde durulup durulmadığı konusundaki bir soru üzerine, "Hiçbir isim telaffuz edilmemiştir. MHP olarak da isimlerden ziyade prensipler üzerinde durduğumuz bilinmektedir" dedi.

    Çatı adaylığı konusundaki bir soru üzerine, "Ben umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" diyen Bahçeli, esprili bir şekilde, "Her konuyu bana söyletmeyin, burada çok değerli ana muhalefet partisinin genel başkanı var" diyerek Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Son derece verimli ve yararlı bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanlığı sürecini ve yasayı değerlendirdik. Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı, bu profil üzerinde durduk. Her hangi bir isim tartışma ve görüşme konusu olmadı. Bundan sonra da olanak olduğu ölçüde biraraya gelme konusunda mutabakat sağladık" diye konuştu.

    Görüşmede CHP'den Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray ile MHP'den Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Celal Adan yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow