hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet korumasındaki 600 çocuk kayıp mı?

    Devlet korumasındaki 600 çocuk kayıp mı
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kontrolündeki Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kayıtlı olan yaklaşık 600 çocuğun kayıp olduğu iddiası doğru mudur?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:

    "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kontrolündeki Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kayıtlı olan yaklaşık 600 çocuğun kayıp olduğu iddiası doğru mudur? 9 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kayıtlı kayıp çocukların tam sayısı nedir? İddia doğruysa çocukların bulunması için yasal işlem başlatılmıştır ya da başlatılacak mıdır? Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kalan kalan çocukların etnik kökenlerine ve mezheplerine göre sınıflandırıldığı iddiası doğru mudur?

    1 Ocak 2011-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri bünyesindeki Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kalan 7-12 ve 12-17 yaş grubu çocukların maruz kaldığı cinsel istismar, fiziksel şiddet ve psikolojik baskı olaylarının sayısı nedir? Cinsel istismar, fiziksel şiddet ve psikolojik baskı olaylarının kaçı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur? 1 Ocak 2011-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kalan çocuklardan intihara teşebbüs edenlerin sayısı nedir? 1 Ocak 2011-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kalan çocuklardan intihar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı nedir? 1 Ocak 2011-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kalan çocuklardan maruz kaldığı cinsel istismar sonucu hamile kalanların sayısı nedir? Halen Cumhuriyet Savcılıklarınca sürdürülen soruşturmalar hangileridir? Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kalan çocuklara disiplin cezaları uygulanmakta mıdır? Uygulanmakta ise, bu disiplin cezaları nelerdir? 1 Ocak 2011-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Sevgi ve Çocuk Evleri'nde kalan çocuklara fiziksel şiddet ve psikolojik baskı uyguladıkları için işlerine son verilen bakıcı annelerin ve diğer görevlilerin sayıları nedir?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow