hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dilek öğretmen "Küresel Öğretmen Ödülü"ne aday gösterildi

    Dilek öğretmen Küresel Öğretmen Ödülüne aday gösterildi
    expand

    Eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla Hint asıllı işadamı Sunny Varkey'in kurduğu ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'un onursal başkanı olduğu Varkey Gems Vakfı'nın "Küresel Öğretmen Ödülü"ne aday 50 öğretmen arasında bu yıl, Türkiye'den de bir öğretmen bulunuyor. Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Dilek Livaneli, eğitim alanındaki başarısı nedeniyle dünyanın dört bir yanından 49 meslektaşıyla birlikte ödüle aday gösterildi. Ödülü belirleyen akademide ünlü Hollywood oyuncusu Kevin Spacey de bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen "Küresel Öğretmen Ödülü"nün (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında, bu yıl Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Türk öğretmen Dilek Livaneli de yer alıyor.

    Dilek öğretmen, Türkiye’de imza attığı başarılı projelerin ardından ismini dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. Küresel Öğretmen Ödülü ile her yıl eğitim alanında başarılı projeler hazırlayan bir öğretmene 1 milyon dolar para ödülü veriliyor. Ödül için dünya çevresinden 5 bin aday öğretmen başvurdu. 127 ülkeden 1300 finale kalan aday arasından son 50 öğretmen seçildi. Seçilenler arasında ilk kez bir Türk öğretmen bulunuyor.

    ABD'nin CIA işkenceleri raporu korkusu

    Vakfın onursal başkanlığını Bill Clinton yapıyor

    Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Kumköy İlköğretim Okulu’nda tek sınıf öğretmeni olarak görev yapan Dilek Livaneli'nin, okulunda birçok başarılı projeye imza attığı biliniyor. İlk olarak okulun fiziki koşullarını değiştirmek amacıyla proje başlatan Dilek öğretmen, ardından geliştirdiği projelerle öğrencilerine birçok başarı kazandırdı. Düzenlediği faaliyetler aracılığıyla okuldaki çocukları ilk kez tiyatro, sinema, opera ve müzelerle tanıştıran Livaneli, ayrıca öğrencilerin yabancı dil öğrenmesine de katkıda bulundu. Öte yandan, aile bireylerini de önemseyen Dilek öğretmen, beslenmeden edebiyata okulun annelerine de eğitim programları hazırlayarak adını Türkiye’ye duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran IŞİD'i üç kez havadan vurmuş

    Dilek Livaneli, 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel hazırladığı “Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratanlar” etkinliğinde, 81 il arasında Samsun’u temsil ederek "Yılın Öğretmeni" seçilmişti.

    Varkey Gems Vakfı’nın Onursal Başkanı Bill Clinton, verilen ödülün öğretmenler adına büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenlerin öğrenme ve öğretme konusunda becerilerini desteklemek, onların mükemmelliğe ulaşmasını sağlar” ifadelerinde bulundu.

    TBMM'de bedelli askerlik mesaisi

    Öğretmenleri seçen akademide Kevin Spacey de bulunuyor

    Son 50 aday öğretmeni seçen akademide bulunan Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Kevin Spacey ise, “Oyunculuğa başladığım ilk zamanlarda örnek aldığım bir aktör bana, oyunculuğu profesyonel olarak yapacağımı söylemişti. Gençlerin taşıdığı potansiyeli farkedebilmesi için öğretmelerin verdiği desteğin çok önemli olduğu düşünüyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na devlet sırrı muamelesi

    Vakfın Ödül Komitesi, gelecek yıl Şubat ayında son 10 aday öğretmeni açıklayacak. Adayların belirlenmesinin ardından, Mart ayında ise Dubai’de düzenlenecek ödül töreniyle bir öğretmene eğitim alanına kazandırdığı projelerden dolayı 1 milyon dolar para ödülü verilecek.

    Yakılacak fotoğraflar!

    Facebook'ta son çılgınlık!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow