hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dink Vakfı’ndan Türkiye-Ermensitan burs programı

    Dink Vakfı’ndan Türkiye-Ermensitan burs programı
    expand

    Hrant Dink Vakfı, iki komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Burs Programı'nı başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Program, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı işbirliğine en çok ihtiyaç duyulan akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, çeviri-dil eğitimi, hukuk ve benzeri alanlardaki faaliyetleri destekleyecek. Türkiye'den kuruluşlar Ermenistan'dan gelecek uzmanlara ev sahipliği yapacak.
     
    Türkiye'den 63, Ermenistan'dan 25 kuruluş, program kapsamında komşu ülkeden gelecek profesyonellere kapılarını açıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Kars, Van ve Diyarbakır'dan üniversiteler, araştırma merkezleri, basın-yayın organları, sanat merkezleri ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları kendi faaliyet alanlarında Ermenistan'dan gelecek uzmanlarla kalıcı işbirliklerine imza atmaya hazırlanıyor.
     
    Türkiye ve Ermenistan'ın önde gelen üniversite ve araştırma merkezleri, iki ülke akademisyenlerinin ortak araştırmalarını destekleyecek, eğitim alanında kalıcı değişim programlarının önünün açılması için ilk adımlar atılacak. İnsan hakları, kadın, çocuk, çevre, kalkınma, barış çalışmaları gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önerdikleri programlar, demokratikleşme süreci devam eden her iki ülkenin sivil toplumu arasında kalıcı köprülerin kurulmasına ve ortak projelerin hayata geçmesine katkı sağlayacak.
     

    3.5 milyondan fazla insan ölüm tarlalarında katledildi/video/dunya/3-5-milyon-insan-olum-tarlalarinda-katledildi


    Mutfak kültürü, edebiyat, fotoğrafçılık, tasarım gibi çeşitli kültür-sanat dallarından faaliyet önererek programa katılan sanat merkezleri ve müzeler, iki komşu ülke sanatçılarının etkileşimi, üretimi ve kültürlerin buluşması için fırsatlar yaratacak.
     
    Haberleşme ve iletişimin en önemli mecrası olan gazete, televizyon, radyo ve haber siteleri, komşu ülkeden gazetecilerle iki ülke gündemini birlikte takip ederek, sağlıklı haber akışı ve iletişime destek sağlayacak.
     
     
    Türkiye'den akademisyenler, araştırmacılar, insan hakları savunucuları, sivil toplum çalışanları, gazeteciler, muhabir ve foto-muhabirler, fotoğrafçılar, sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar, yazarlar ve çevirmenler de program kapsamında dört ila sekiz ay boyunca Ermenistan'a gidebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Ermenistan'ın başkenti Yerevan ile Gümrü ve Vanadzor şehirlerinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 25 Ev Sahibi Kuruluş da Türkiye'den gelecek profesyonellere ve sanatçılara ev sahipliği yapacak.  Ermenistan'ın önde gelen üniversite, araştırma merkezi, müze, basın-yayın organları ve sivil toplum kuruluşları program kapsamında Türkiye'den meslektaşları ile tanışarak akademik işbirliği, medya işbirliği, insan hakları, çocuk, kadın, çevre, teknoloji, barış çalışmaları, Kafkasya çalışmaları, Avrupa çalışmaları gibi çeşitli alanlarda somut işbirliklerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
     
     
    Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında hayata geçen Burs Programı, Ermenistan ve Türkiye'den toplam 18 profesyonele, dört ila sekiz ay boyunca komşu ülkede yaşama ve belirli bir Ev Sahibi Kuruluş bünyesinde özel bir işbirliği programına katılma imkânı sağlıyor.


    Programa katılan Ev Sahibi Kuruluşların önerdiği özel işbirliği programları dışında, Türkiye'den sanatçı ve uzmanlar, komşu ülkede hayata geçirmek istedikleri, kendi önerecekleri proje fikirleri ile programa başvurabilecek.
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölüm Tarlaları'da Katliam

    Far parçalarından kazanın sırrı çözüldü
    Türkiye'den adaylar, Ermenistan'da bulunacakları süre boyunca temel Ermenice dil kursuna katılarak komşu ülkenin dilini ve kültürü daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu süre zarfında vize, sigorta, konaklama, dil kursu gibi bütün gerekli ayarlamalar ve masraflar Vakıf tarafından üstlenilecek.
     
    Programa katılmak isteyen adaylar başvurularını,  Hrant Dink Vakfı internet sitesinde (www.hrantdink.org) 'den yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow