hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı'ndan El Nusra iddiasına yanıt

    Dışişleri Bakanlığından El Nusra iddiasına yanıt
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, yabancı bir haber sitesinde yer alan 'Eğit - Donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde bir terörist grup tarafından kaçırılmaları hadisesinde Türkiye'nin dahil olduğu' iddiaları hakkındaki soruya, "Türkiye'nin terör örgütü ilan ettiği gruplarla ilişkisi olduğunu iddia etmek maksatlı ve alçakça bir iftiradır" diyerek yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç söz konusu habere ilişkin, "Yabancı bir haber sitesinde çıkan ve Eğit - Donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde bir terörist grup tarafından kaçırılmaları hadisesinde ülkemizin dahil olduğunu öne süren haber bütünüyle hayal mahsulüdür. Türkiye'nin terör örgütü ilan ettiği gruplarla ilişkisi olduğunu iddia etmek maksatlı ve alçakça bir iftiradır" diyerek tepki gösterdi.

    ABD Dışişleri Sözcüsü, "Türkiye, El Nusra'ya bilgi sızdırdı" iddiasını yanıtladı

    MİT'in rolü olduğu iddia edildi

    ABD ve koalisyon güçleri tarafından terör örgütü IŞİD'e karşı savaşmaları için eğitilip silahlandırılan Suriyeli ılımlı muhaliflerin, temmuz sonunda Suriye'ye geçtikten sonra 20'den fazlasının Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğu belirtilmişti.

    Amerikan haber sitesi McClatchy ise ılımlı muhaliflerin kaçırılmasında MİT’in rolü olduğunu öne sürmüştü. McClatchy, Türkiye’nin güneyinde görevli bir yetkili ile konuştuğunu iddia ederek bu kişinin, “eğit-donat grubunun geçişine dair bilgilerin El Nusra’ya sızdırılmasının ardında bu programın başarısız olmasının ABD’nin Esad rejimini devirmeyi öncelik haline getireceğine dair beklentiler olabileceğini” söylediğini öne sürmüştü.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow