hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Lice'de silahlı saldırı: 3 yaralı

    Diyarbakır Licede silahlı saldırı: 3 yaralı
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kıyı köyünde Hür Dava Partisi (Hüda Par) üyelerini kaçırmak isteyen silahlı grubun açtığı ateş sonucu 3 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgiye göre, dün gece Kıyı köyüne gelen silahlı bir grup, Hüda Par üyesi Mikail Ayık ve Ali Ayık'ı kaçırmak istedi.

    Ellerini bağladıkları iki kişiyi kaçırmaya çalışan grup ile buna karşı çıkan köylüler arasında gerginlik yaşandı. Silahlı grubun açtığı ateş sonucu Ali Ayık (57), Mikail Ayık (54) ve Nesrin Ayık, yaralandı.

    Grup, olayın ardından kaçtı.

    Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Yaralıları hastanede ziyaret eden Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, saldırının 30 Mart yerel seçimler ile bağlantılı olduğunu savundu.

    Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

    "Bir yılı aşkın süredir çözüm süreci denilen süreçte yeni cenazelerin gelmemiş olmasından dolayı kendilerini sudan çıkmış balık gibi hissedenler 20 yıl önce ölmüş PKK militanlarının taziye çadırlarını yeni kurmaya başladı. Bu da onlara yetmemiş olacak ki yeni bir kan dökülmesi ihtiyacı hissetmektedirler."

    Olayın sorumlularının BDP'li yöneticiler olduğunu iddia eden Yapıcıoğlu, "Bu olayın sorumlusu seçim çalışmaları kapsamında Lice'ye giden partili üyelerimize kendi üyelerini saldırtan BDP yöneticileridir. Bu olayın bir tek sebebi var, saldırıya uğrayanların Hüda Parlı olmalarıdır. Bu kabul edilebilir birşey değildir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow