hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Valisi: "Şehit iki polisin katil zanlısı..."

    Diyarbakır Valisi: Şehit iki polisin katil zanlısı...
    expand

    Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Kobani'de IŞİD ile çıkan çatışmada öldürülen Yusuf Eren'in, yaklaşık 8 ay önce Diyarbakır'da evlerinin önünde uğradıkları silahlı saldırıda şehit olan polis memurları Osman Bal ile Ali Kızıoğlu'nun katil zanlısı olduğuna dair tespitlerinin olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da geçtiğimiz Ağustos ayında 2 gün arayla evlerinin önünde şehit edilen Sur İlçesi Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları 42 yaşındaki Osman Bal ile İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli 25 yaşındaki Ali Kızıoğlu'nun şehit edilmesi ilgisi bulunduğu iddia edilen Yusuf Eren'in Kobani'de IŞİD tarafından öldürüldüğü bildirildi.

    Dün Kobani'den cenazesi getirilen Yusuf Eren Diyarbakır'da toprağa verilirken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, konu ile ilgili gazetecelerin sorusunu şöyle yanıtladı: "Emniyet birimlerimizin yapmış olduğu tespitlerde Kobani'de öldürülen gencin daha önce Diyarbakır'da işlenmiş olan 2 polisimizin şehit edilmesiyle ilgili ilk kişi olduğu yönünde dolayısıyla bizdeki tespitlerimiz bu yönde. İki polisimize onların şehit edilen polis memuruyla bu kişinin onları şehit edilmesiyle irtibatlı ve şehit eden kişi olduğu yönünde güvenlik birimlerimizde tespiti ve değerlendirilmesi var."

    Diyarbakır Valisi Aksoy, Belediye tarafından yapılan yol yapım çalışmaları sırasında çıkarılan hafriyatın içerisinde bulunan kemikler ile ilgili ise, "İnceleniyorlar, incelenmeden bir şey söylemek zor. İnsan kemiğimidir, başka bir hayvan kemiğimidir. Bunlara bakıldıktan sonra gereği neyse yapılır" dedi.

    Başından vurulmuş 16 yaşındaki Suriyeli boş arazide bulundu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow