hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da 8 katlı bina boşaltıldı

    Diyarbakırda 8 katlı bina boşaltıldı
    expand

    Diyarbakır' ın merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan 16 daireli 8 katlı bina, dün akşam alt katındaki marketin zemin ve duvarlarında çökme meydana gelince belediye ekipleri tarafından tedbir amaçlı boşaltıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarı üzerinde bulunan Özkan-1 apartmanın altında bulunan marketin zemini ve duvarlarında dün akşam saatlerinde çökme meydana gelince polis ve belediye ekiplerine haber verildi. Binaya gelerek çökme meydana gelen giriş katındaki markette inceleme yapan belediye ekipleri binanın bodrum katının olmadığını ve direkt temel üzerinde inşaa edildiğini belirledi. Duvarlardaki derin çatlaklar ve zemindeki çökme nedeniyle bina dün gece tedbir amaçlı boşaltıldı. Binanın çevresine şerit çekilerek, bina sakinlerinin inceleme sonuçlanana kadar binaya girmemeleri konusunda uyarıldı. Bazı bina sakinleri ise çökmenin sadece zemin katta meydana geldiğini ve üst katlarda bir sorun olmadığını söyledi.

    Belediye zemini kazmaya başladı

    Belediye ekipleri, bodrum katı olmadığı için direk temel üzerine inşaa edilen binanın taşıyıcı kolonlarının arasındaki kiriş olup olmadığını belirlemek için çökmenin meydana geldiği yerde kazı yapmaya başladı. Yapılan kazılarda taşıyıcı kolonlar arasında kiriş bulunup bulunmadığına bakılacağı ve inceleme sonuçlanana kadar binada kimsenin oturulmamasını istedi.
    Dün akşam binanın boşaltılmasına neden olan çökmenin meydana geldiği market sahibi Zeki Çelik, önce duvarlardan bir ses geldiğini daha sonra duvarların çatlayıp zeminin çöktüğünü söyledi. Çelik, "Biz durumu hemen belediyeye bildirdik. Yaptıkları ilk incelemede tedbir amaçlı 14 yıllık 8 katlı binanın boşaltılmasına karar verildi. Bugün binanın zemininde inceleme yapacaklarını söylediler. Bizde bu incelemenin sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow