hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da özyönetim açıklaması yapan belediye başkanları adliyede

    Diyarbakırda özyönetim açıklaması yapan belediye başkanları adliyede
    expand

    Diyarbakır'da özyönetim açıklaması yaptıktan sonra gözaltına alınan aralarında Sur ile Silvan İlçesi Eş Belediye Başkanları'nın da bulunduğu 7 kişi, polisteki soruşturmanın ardından adliyeye sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da özyönetim açıklaması yaptıkları gerekçesiyle DBP'li merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek ile Güneş Ölmez, Abdulnesim Baran ve Hasan Irmak, geçen Çarşamba günü gözaltına alındı.

    DBP'li başkanlar gözaltına alındı

    DBP Hakkari'de de "öz yönetim" kararı aldı!

    Polisteki soruşturmaları tamamlanan 7 kişi bugün Diyarbakır adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin savcılıkta ifadeleri devam ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı ve Baro Başkanı Tahir Elçi de ifade işlemlerini takip etmek için adliyeye geldi.

    DBP'den Doğubeyazıt'ta "özerklik" açıklaması

    Hakkari'de evlere "özerklik" baskını

    Adliye çıkışı açıklama yapan Baro Başkanı Tahir Elçi, 3'ü belediye eş başkanı olmak üzere 7 kişinin ifade alma işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Önemli bir kamusal görev yapan belediye başkanlarının bir iki basın açıklaması nedeniyle gözaltına alındığını belirten Elçi, "Bir iki saat içerisinde tamamlanabilecek bazı soruşturma işlemleri nedeniyle 4 gün boyunca özgürlüklerinden yoksul bırakılması ve süre boyunca kamusal hizmetlerin aksaması, hele hele bu kadar sorun ve sıkıntının yaşandığı Diyarbakır'da, Silvan'da belediye başkanlarının böyle bir uygulamaya mahruz kalması hukuka ve yasalara aykırıdır. Aslında halkın yönetimine ve iradesine karşı bir saygısızlıktır. Belediye başkanları yapılan bir basın açıklama katılmışlar, refaket etmişler. İfade işlemleri yapılıyor. Umarım bugün bu yanlıştan dönülür. Beldiye başkanları serbest kalır. Görevlerinin başına dönerler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şüphelilerin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow