hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da polisle göstericiler çatıştı, 1 çocuk öldü

    Diyarbakırda polisle göstericiler çatıştı, 1 çocuk öldü
    expand

    Diyarbakır'da gece yapılan protesto gösterilerinde polis ile PKK yandaşları arasında silahlı çatışma yaşandı. Olaylar sırasında 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak başına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla öldü, 1 polis de yaralandı. Yakınları, Çakmak'ın polisin açtığı ateş sonucu öldüğünü iddia etti. Emniyet Müdürlüğü ise Çakmak'ın polise ateş açtığını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde dün gece yasadışı gösteri yapan gruplar, iddiaya göre müdahale etmek için bölgeye giden polis ekiplerine silahlarla ateş açıp, el yapımı patlayıcı attı. Polisin de saldırganlara karşılık verdiği olaylar sırasında 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak, başı ve göğsüne isabet eden 3 kurşunla vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çakmak, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı, hayatını kaybetti.

    Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Abdulkadir Çakmak'a Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde otopsi yapılacak.

    Çakmak'ın cenazesini almak için yakınlarının hastane önünde bekleyişi sürüyor.

    Freedom House'dan AB'ye çağrı: "Türkiye'nin katılım sürecini dondurun"

    "Polise ateş açtı" iddiası

    Diyarbakır Valiliği, olaylara ilişkin kamera görüntülerini basın kuruluşlarına dağıtıp, yazılı açıklama yaptı. Görüntülerde ölen Abdulkadir Çakmak olduğu iddia edilen kişinin elindeki uzun namlulu silahla polise açtığı ve açılan ateşte de vurularak yere düştüğü görülüyor.

    Başbuğ'dan Yalman'a sert yanıt: "Akıl dışı iddia ve iftira"

    Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıkamada, merkez Sur ilçesinde silahlı gruplar tarafından güvenlik güçlerine yönelik uzun ve kısa numlulu silahlar, el yapımı patlayıcılarla saldırı eylemi gerçekleştirildiği ve Abdulkadir Çakmak'ın öldüğü ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakırda polisle göstericiler çatıştı, 1 çocuk öldü

    "16.12.2014 günü saat 22.00 sıralarında ilimiz Sur bölgesinde başlayan yasadışı eylemler esnasında, eylemci şahıslar tarafından, görevli güvenlik güçlerimize yönelik olarak saldırı eylemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden yasadışı gösteriler esnasında, 17.12.2014 günü saat 00.30 sıralarında, Savaş Mahallesi Yenikapı Sokak, Göçmen Sokak, Köprülü Sokak ile Fatih Paşa Mahallesi Paşa Hamamı Sokak, Büklüm Sokak, Mıyırdıa Murgasyan Sokak içerisinde saldırı eylemini gerçekleştiren gruba yönelik yapılan müdahale sonucunda ağır yaralanan A.Ç. (1997 doğumlu) isimli şahıs, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın ölümü ile ilgili net bilgiler Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılacak olan otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacaktır. Eyleme müdahale eden güvenlik güçlerimizden bir görevli, sol göz alt kısmından ve burnundan yaralanmış olup, personelin hayatı tehlikesi bulunmamaktadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK, tek tek isim verdi: "şehri terk edin"

    Olay yerinde bulunanlar

    Açıklamada, saldırı eyleminin gerçekleştirildiği olay yeri ve çevresinde yapılan çalışmalarda, 9 mm çapında MKE yapımı 20 boş kovan, 7.65 mm çapında MKE yapımı 4 boş kovan, 1 av tüfeği kartuşu, 2 av tüfeği kartuş tıpası, 5 mermi gömleği parçası, 1 deforme mermi çekirdeği, 8 mermi çekirdeği nüve parçası, 1 alev gizleyen olarak tabir edilen metal parça, 1 plastik kabza parçası, 4 lateks eldiven, 2 kan lekeli ıslak mendil, 6 farklı yerde kan numunesi, 3 PVC plastik boru içerisine hazırlanmış patlamamış (El yapımı patlayıcı) EYP, 1 teneke kutuya hazırlanmış patlamamış EYP, çok sayıda patlamış EYP parçaları ele geçirildiği belirtildi.

    Valilik açıklamasında olay yerinde görevli olan 3 polis aracının da isabet aldığı ifade edildi.

    Numan Kurtulmuş yargıdaki cemaat oranını açıkladı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow