hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'daki "3 çocuğa tecavüz"e bakanlıktan açıklama

    Diyarbakırdaki 3 çocuğa tecavüze bakanlıktan açıklama
    expand

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca, "Üç çocuğa tecavüz" haberlerine ilişkin yapılan açıklamada, çocuklar hakkında tedbir kararı alındığı belirtilerek, adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itirazın takip edildiği bildirildi. Diyarbakır Valiliği ise, sosyal medyada polislerin 3 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlığın ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacağı, ayrıca dava açılması halinde bakanlığın davaya müdahil olacağı belirtildi.

    İHSANOĞLU'NUN KATILACAĞI İFTARDA SİLAH SESLERİ

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan, "Üç çocuğa tecavüz" haberlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın 2013 Haziran ayında adli olayın ortaya çıkmasıyla, konunun takipçisi olduğu ve olmaya devam ettiği vurgulandı.

    Türk bayrağını indirmeye çalışan kişi vuruldu

    İşte İhsanoğlu ailesi...

    Bu kapsamda bakanlığın, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığı belirtilerek, "Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yakın aile üyeleri tarafından bakılmakta olan çocuklara tedbir kararlarının gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

    6000 YILLIK BİR ÖPÜCÜK

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık olarak çocukların yanında ve taraf olduklarına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu ve benzeri olaylarda çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek hareket edilmiştir ve edilmektedir. Diğer yandan adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itiraz takip edilmektedir. Bu safhada bakanlığımız, ilgili adli
    merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacaktır. Ayrıca dava açılması halinde bakanlığımız davaya müdahil olacaktır."

    Erdoğan sert çıktı: "Aman yarabbi"

    Diyarbakır Emniyet Müdürü yalanladı

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise, sosyal medyada Diyarbakır’da bir emniyet amirinin küçük yaştaki 3 çocuğa tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı alındığı iddialarının yalanladı. Paylaşım yapan kişinin kimliğinin belirlendiğini belirten Böğürcü, bu kişinin psikolojik rahatsızlığını bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

    Diyarbakır’da biri emniyet amiri üç polisin 3, 5 ve 7 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı verildiğine ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde iddiaların yayılması üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

    VÜCUDUNDAN 110 KİLOLUK TÜMÖR ÇIKARILDI

    Bir çok kişinin paylaştığı yazının kim tarafından yayıldığını tespit eden polis, bunu psikolojik rahatsızlığı bulunan ve daha önce de kamu görevlilerine iftira atma suçundan hakkında işlem yapılan M.E. olduğunu belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, sosyal medyada paylaşılan yazının gerçek dışı olduğunu belirterek, söz konusu isimde kimsenin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyledi.

    Böğürcü, paylaşımların tamamen asılsız olduğunu, paylaşımı yapan kişinin daha önce de bu tür paylaşımlar yaptığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir kişi olduğunu kaydetti.

    Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

    Diyarbakır Valiliği ise, sosyal medyada polislerin 3 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

    Valilikten yapılan açıklamada, emniyet müdürlüğünün kurumsal kimliği ve mensupları hakkında yapılan haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

    "Daha önce de gündeme gelen iddialar üzerine valiliğin kapsamlı bir açıklama yaptığı" hatırlatılan açıklamada, iddialar üzerine adı geçen personel hakkında yürütülen idari ve adli işlemlerde "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili iddiada bulunan M.E hakkında adli işlem başlatıldığını ve "polise hakaret" suçundan 2 ay 15 gün, "tehdit" suçundan 5 ay, "iftira" suçundan ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçek dışıdır. Bu konu bahane edilerek emniyet müdürlüğümüzün kurumsal kimliği ve mensupları hakkında maksatlı olarak yapıldığı değerlendirilen haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Olumsuz algı oluşturmaya yönelik iddia ve
    yorumların hiçbir hukuki, insani ve vicdani bir dayanağı bulunmamaktadır."

    Altan Tan, 30 Nisan'da gündeme getirmiş

    Bu arada HDP'nin Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 30 Nisan 2014'te İçişleri Bakanı Efgan Ala'ya konuyla ilgili soru önergesi yönelttiği ortaya çıktı.

    Diyarbakırdaki 3 çocuğa tecavüze bakanlıktan açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 kardeşin polisler tarafından aylarca cinsel istismara uğradığının belirtildiği önergede Tan, "soruşturma açıldı mı, polisler görevden alındı mı? ve çocukların polislerle yüzleştirilmesi engellendi mi?" sorularını sordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow