hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Doçentin katili aynı kadına aşık olan Profesör" iddiası

    Doçentin katili aynı kadına aşık olan Profesör iddiası
    expand

    Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki ofisinde dün boğazı kesilmiş olarak bulunan Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in katil zanlısının aynı üniversitede anabilim dalı başkanı olan Prof. Dr. Ahmet G. olduğu iddia edildi. Yakalanan ve cinayeti itiraf ettiği ileri sürülen Profesörün, cinayet nedeni olarak da "aynı kadına aşık olmalarını" söylediği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selçuk Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’den (42) 2 gün haber alınamayınca görevliler Alaeddin Keykubat Kampusu’ndaki odasına gitti. İçeriden koku gelmesi üzerine kilitli kapı çilingirle açıldı. Eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası Özdemir’in cesedi burada boğazı kesilmiş halde bulundu. Vücudunda bıçak darbeleri de saptandı.

    "Bir kadın yüzünden tartıştık"

    Şüpheli olarak 2 gündür kayıp olan Kimya Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.’nin ismine ulaşıldı.

    Cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile ölen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, ilişki kurdukları üniversitede bölüm sekreteri Asuman S. yüzünden sık sık tartıştıkları en son geçen cuma günü öğrencilerinin önünde kavga ettikleri öne sürüldü.

    Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.’nin de eşi olan Prof. Dr. Ahmet G.’nin MOBESE kameralarından Karatay ilçesinde olduğu saptandı.

    Trafikte gözaltına alınan Profesör G.’nin de cinayeti itiraf ederek, "İki gün önce bir kadın yüzünden tartıştık. Öğrenciler de buna şahit oldu. Öğrencilerin yanında beni küçük düşürdü" dediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölen Doç.Dr. Özdemir'in de daha önce Prof. Ahmet G.'yi, sekreter Asuman S. ile ilişkisi olduğunu YÖK'e bildireceği yönünde tehditte bulunduğu iddia edildi.

    Odanın anahtarını gömdü

    Prof. Dr. Ahmet G.'nin olay günü, Doç. Dr. Özdemir'i, boğazından kesip öldürdükten sonra, kapıyı kilitlediği ve anahtarı da kampus içine gömdüğü ortaya çıktı. Yapılan yer göstermesinde ise anahtarın bulunduğu belirtildi.

    Dekan kanlı ebiseleri sordu

    Prof. Dr. Ahmet G.'nin cinayetten sonra kanlı elbiselerle eve gittiği ve eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Handan G. ile karşılaşınca, eşinin sorusu üzerine kimyevi madde döküldüğünü söylediği öne sürüldü.

    Kıyafetlerini değiştiren Prof. Dr. Ahmet G.'nin, kanlı elbise ve olayda kullandığı bıçağı ise Sakarya Mahallesi'ndeki bir çöp konteynerine attığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Ancak polisin yaptığı inceleme sonucunda ise kanlı elbiseler ve bıçak burada bulunamadı.

    Cinayetin ardından sekreterle buluşmuş

    Prof. Dr. Ahmet G.'nin, ifadesinde kanlı elbiseleri ve bıçağı çöpe attıktan sonra bir otelde sekreter Asuman S. ile buluştuğu ortaya çıktı.

    Bir süredir ilişkisi bulunan sekreter Asuman S.'ye çeşitli zamanlarda toplam 80 bin lira para verdiği ileri sürülen Prof. Dr. Ahmet G., oteldeki buluşmada şimdi kendisinin ihtiyacı olduğunu söyleyerek para istediği ancak alamadığını söylediği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekreter Asuman S.'nin ise polisteki sorgusunda, hem ölen Doç. Dr. Celalettin Özdemir hem de cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile ilişkisinin olmadığı, cinayetle ilgili de bilgisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow