hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK, Ağrı, Muş, Bingöl'de karakola taciz ateşi açtı, Diyarbakır'da TIR yaktı

    PKK, Ağrı, Muş, Bingölde karakola taciz ateşi açtı, Diyarbakırda TIR yaktı
    expand

    PKK mensupları, Ağrı, Muş ve Bingöl'de bazı karakollara taciz ateşi açtı. PKK'lılar Diyarbakır'da da bir TIR'ı yaktı; Kulp'ta bir HES'te patlayıcıyla kumanda odası ve havuz kapaklarını patlattı; Hani'de yol kesti. Örgüt üyeleri Ağrı'da da roketatarla TRT ve Türk Telekom'un verici istasyonunu tahrip etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi. Buna göre, PKK mensubu silahlı bir grup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dutveren mevkisinde, Diyarbakır-Batman karayolunu keserek bir TIR'ı ateşe verdi.

    PKK'lılar, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki General Çetin Başar Kışlası, Muş'un Bulanık ilçesindeki Karaağıl Jandarma Karakol Komutanlığı ve Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yeniyazı Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silah ve roketatarla saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesiyle PKK'lılar ateşi kesildi.

    Mardin'in Ömerli ilçesinde Sivritepe yol ayrımında, yolun kesildiği ihbarını alan Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yakın noktada bulunan geçici köy korucu timini bölgeye sevketti. Bu sırada PKK'lılar, durdukları araçta bulunan kamu çalışanının kurum kimliği ve tabancasını gasbetti. Geçici köy korucu timinin müdahalesiyle kapatılan yol trafiğe açıldı. Güvenlik güçleri PKK'lıların yakalanması için çalışma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır Kulp'ta, HES-1 bölgesinde görevli bekçiyi alıkoyan PKK'lılar, araçla bölgeye getirdikleri patlayıcıyla kumanda odası ve havuz kapaklarını patlattı. Saldırıda, maddi hasar meydana geldi.

    PKK'lılar, Diyarbakır Hani'de yolu kesip bir aracı gasbetti. Araçta bulunan 2 sivil, PKK'lılar tarafından yapılan kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

    PKK'lı bir grup tarafından, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Tahir beldesinde, TRT ve Türk Telekom verici istasyonlarına, uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunuldu. İstasyonlarda maddi hasar meydana geldi.

    PKK mensubu bir grup, Diyarbakır Lice'de Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek durdurdukları bir aracı gasbetti.

    Öte yandan, Şırnak İdil'de 1 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow