hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dört eski bakanla ilgili süreç başladı

    Dört eski bakanla ilgili süreç başladı
    expand

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, parti gruplarından, dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'na üye bildirmelerini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiçek, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulmasına karar verilen Soruşturma Komisyonu için süreci başlattı.

    Çiçek'in AK Parti, CHP, MHP ve HDP gruplarına gönderdiği yazıda, 15 üyeden oluşacak Soruşturma Komisyonu için üye bildirmeleri istendi. Yazıda, Komisyon'da AK Parti'ye 9, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye birer üye düşeceği hatırlatılarak, üç katı milletvekilinin isminin bildirilmesi gerektiği kaydedildi.

    Yazıda, üye olarak isimleri bildirilecek kişilerin, "Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'na göre hakimlerin davaya bakmasına veya karara katılmasına engel oluşturacak durumlarda bulunan, Meclis soruşturması önergesini veren veya daha önce TBMM ya da dışında konuyla ilgili görüşünü açıklamış milletvekilleri olmaması gerektiği" hatırlatıldı.

    Bildirilecek isimler arasından her parti için ayrı ayrı olmak üzere, Başkanlıkça Genel Kurul'da yapılacak ad çekme suretiyle 15 üye belirlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, HDP Komisyon için kendisine düşen bir üyelik için Mardin Milletvekili Erol Dora, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ı bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow