hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ece Su ve anneannesinin öldüğü vapur kazasında şok gelişme

    Ece Su ve anneannesinin öldüğü vapur kazasında şok gelişme
    expand

    Sirkeci'deki feribot kazasında vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili süren ceza davasındaki şikayetinden vazgeçtiği bugün öğrenilen ailenin, geçen hafta açtığı 1 milyon 132 bin liralık tazminat davasından da feragat ettiği ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Mart 2014 tarihinde Sirkeci'de arabalı vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren yaşamını yitirmiş, arabayı kullanan Ece Su'nun annesi Ebru Güleren Yılmaz ve teyzesi Mine Dalkılıç ise yaralı kurtulmuştu.

    Suriyeliler açıyor, Mersinliler kapatıyor!

    15'er yıla kadar hapis istemli dava açıldı

    Olayın ardından arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm ile gemide görevli personel Özay Yaşar ve iskelede görevli personel Leven Dönmez hakkında "Taksirle ölüme sebebiyet vermek"  ve "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya neden olmak" suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

    Diyanet İşleri Başkanı sert konuştu

    Şikayetlerini geri aldıkları ortaya çıktı

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın bugünkü duruşmasında, şikayetçiler Mine Dalkılıç, Ebru Güleren Yılmaz, Ece Su'nun babası Aydın Yılmaz ve Şaziye Güleren'in oğlu Emre Güleren'in, sanıklar hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirten dilekçe verdikleri ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekmeleddin İhsanoğlu seçim bilgirgesini açıkladı

    Vekillerin yumruklu kavgası kamerada

    1 milyon 132 liralık tazminattan da vazgeçtiler

    Arabalı vapur faciasıyla ilgili ikinci gelişme tazminat davasında yaşandı.

    Şarkıcı Yıldız Tilbe'den şok mesajlar

    Ebru Güleren Yılmaz, Aydın Yılmaz, Mine Dalkılıç ve Emre Güleren, geçtiğimiz hafta İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türk P ve I Sigorta A.Ş. ve geminin kaptanı Erkan Atalay İm hakkında geçen hafta açtıkları tazminat davasından 1 hafta içinde feragat etti.

    Başbakan Erdoğan'dan gazetecinin tweet'lerine suç duyurusu

    Davacılar 2 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul 25 Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Avukat Ejder Demir, davalılar İDO, Türk P ve I Sigorta şirketi ile kaptan Erkan Atalay İm'in aleyhine 1 milyon 132 bin liralık tazminat davası açtı.

    Dava dilekçesinde, gemi görevlisinin ekrana bakmadan gemiyi hareket ettirdiği için kazanın meydana geldiğini savunan Avukat Demir, aracı kullanan müvekkili Ebru Güleren Yılmaz'ın  kapak nedeniyle arabayı vapura sokmadığını savundu.

    "Kaptan tam kusurlu"

    Bilirkişilerin otomobilin, geminin hareketi sebebi ile kayarak denize düştüğü yönünde rapor tuttuğunu hatırlatan Avukat Demir, savcılık tarafından hazırlanan ceza davasının iddianamesinde de müvekkili Ebru Güleren Yılmaz'a kusur yüklenmediğini hatırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geminin kaptanı Erkan Atalay İm'in tam kusuru nedeni ile meydana gelen olayda geminin donatanı ve sigorta şirketinin de oluşan zararlarından sorumlu olduğunu savunan Avukat Demir, "Ece Su Yılmaz ve Şaziye Güleren, gemi kaptanının ağır derecedeki ihmali nedeni ile hayatlarını feci şekilde kaybetmiş olmaları, hem davacı müvekkillerde hem de kamuda büyük ve derin bir üzüntü yaratmıştır.  Davacıların yaşamış olduğu elem ve acının bir nebze dinlendirilmesi açısından 1 milyon 130 bin TL manevi tazminata hükmedilmesini…" şeklindeki görüş savundu.

    2 bin TL de maddi tazminat istedi

    Avukat Ejder Demir, fazlaya dair haklarını saklı tutarak şimdilik 2 bin TL maddi tazminata da hükmedilmesini istedi.

    Feragat etti

    Avukat Demir, geçen hafta açtığı tazminat davasından bu hafta vazgeçti.

    Ceza davasının sürdüğü 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu gibi tazminat davasının sürdüğü İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe sunan Avukat Demir, müvekkilleri adına davadan feragat etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukat, neden vazgeçtiklerini açıkladı

    Sirkeci'deki feribot kazasında, vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili süren ceza davasındaki şikayetinden vazgeçen ailenin avukatı yazılı bir açıklama yaptı.

    Aile adına avukat Ejder Demir'in yaptığı açıklama şöyle: “15 Mart 2014 günü meydana gelen feribot kazasında, müvekkilim Ebru Güleren Yılmaz ile eşi Aydın Yılmaz'ın kızları Ece Su Yılmaz hayatını kaybetmiş, aynı kazada Ebru Güleren Yılmaz ve Ebru Güleren'in anneleri, Mine Dalkılıç'ın kızkardeşi olan Şaziye Güleren de vefat etmiştir.

    Söz konusu kaza ile ilgili olarak sorumlular hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmış ve halen devam etmektedir. Müvekkillerim, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına inanmakta olup, yaşadıkları bu vahim olayı psikolojik açıdan halen atlatmaya çalışmaktadırlar. Her duruşmada ve basına yansıyan her haberde aile aynı acıyı yeniden yaşamakta ve hayatları yeniden altüst olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıkladığımız bu nedenlerle, müvekkillerim sorumlular hakkında kamu davası olarak devam edecek davadaki şikayetlerinden vazgeçmişlerdir. Konu ile ilgili olarak tüm kamuoyuna hassas duygu ve düşüncelerinden ötürü teşekkür eder, benzer kazaların yeniden yaşanmaması için her ilgili tarafından gerekli tüm önlemlerin alınmasını dileriz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow