hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne Valisinin "Roman çocuklarına özel hafızlık projesi"

    Edirne Valisinin Roman çocuklarına özel hafızlık projesi
    expand

    Romanlar, Türkiye'de yoğun olarak yaşadıkları ve kültürlerine özgü Kakava şenliğini bir karnaval havasında yaşattıkları Edirne'de Valiliğin, yeni bir projesinin hedefi durumunda. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Romanlardan bir mehter takımı kurmayı ve çocuklarına özel bir merkez kurarak hafız yetiştirmeyi planladığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Romanlardan oluşan mehter takımı kuracaklarını söyledi. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Romanlar'a yönelik "iki güzel projeyi" gelecek hafta uygulamaya başlayacaklarını belirtti. Romanlardan mehter takımı oluşturacaklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

    "Oluşturulacak mehter takımı çalışmalarına haftaya iki eğitmenle başlayacak. Romanlardan müteşekkil 41 kişilik davul zurnasıyla darbukasıyla Edirne Valiliği Roman Mehter Takımı kuruyoruz. İlk gösterilerini Kakava Şenliklerinde yapacaklar. Önümüzdeki hafta notayla eğitime başlayacaklar. Bir eğitmen nota bir eğitmen de yürüyüş çalıştıracak. Diğer illere örnek bir takım kurmuş olacağız."

    Şahin, Romanlardan oluşan mehter takımının belirlenen fiyat tarifesi çerçevesinde özel davetlere katılabileceklerini kaydetti.

    "Roman çocuklara özel hafızlık merkezi"

    Vali Şahin, mehter takımının yanı sıra Roman çocuklara özel hafızlık merkezi kuracaklarını söyledi. Romanların sesinin güzel olduğunun bilindiğini belirten Şahin, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sadece Roman çocuklarına mahsus hafızlık merkezi oluşturacağız. Ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında okuyan Roman çocuklarını bir araya toplayacağız. 100 lira da burs vereceğiz. Yemeleri, içmeleri, yatması bize ait olacak. Romanlardan hafız yetiştirip bunları din görevlisi olarak camilerimizde göreceğiz. Bu Romanlar'a güç katacak."

    Üniversiteliden ajanlık teklifine suç duyurusu

    Yunanistan'da Çipras hükümeti güvenoyu aldı

    Acun Ilıcalı TV8′deki Aile Doktoru'nu yayından kaldırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow