hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim Bir Sen'den hükümete karma eğitim resti

    Eğitim Bir Senden hükümete karma eğitim resti
    expand

    Antalya'da yapılan 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda sendikalarının gündeme getirdiği her şeyin bu milletin isteği, emri olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, karma eğitimin sona erdirilmesi konusundaki önergelerinin tartışılmamasını eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündoğdu, "Sayın bakan çağrıda bulunuyorum. Önergeyi tartışmaya açmamış olabilirsin. Bu önerge oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu önergeyi hayata geçirmek zorundasınız. Çıkışı yok, dönüşü yok" dedi.

    Hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim Bir Sen) 12- 14 Aralık tarihleri arasındaki 8'inci Türkiye Buluşması Antalya Kervansaray Hotel'de yapıldı.

    Ak Parti kongresinde Osmanlıca pankart

    Toplantının açılışını Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptı. Gezi olaylarına karşı oldukları ve iki ağaç kesildikten sonra bir sanatçısı müsveddesinin 'mesele ağaç meselesi değildir' dediğini belirten Ahmet Gündoğdu, “Mesele ağaç meselesi değil, nereden kesildiği kimin kestiğine bakma meselesiymiş. Ağaç sevgisinin hangi uluslararası proje içerisinde maşa olma meselesiymiş. Dün 'Taksim onurumuz, şerefimiz' diyenlerin Yalova'da onurunu göremedik. 147 ağacın CHP eliyle kesildiği Yalova'da onurunu göremediniz. Nerede sizin onuruz?" dedi. Bu sözlerin ardından salondakiler, Gezi eylemlerine katılanları yuhaladı.

    Basiretsizlikle suçladı

    17-25 Aralık küresel operasyonunda da meselenin dershane meselesi olmadığını belirten Gündoğdu, “Dershane çakma üründür ama dershaneyi palazlandıran devletin eğitimdeki kalite eksikliğidir. 110 bin öğretmen açığının hala kadrolu istihdam edilmemesidir. Doğu ve Güneydoğu gibi mahrumiyet bölgelerinde tecrübeleri öğretmenleri çalıştırmak için kesenin ağzını açamama basiretsizliğidir. Mesele Türkçe olimpiyatlarıyla güzel Türkçemizi dünyaya tanıttığı için alkışladığımız insanların, camileri ahıra dönüştüren CHP'yle dershane bahanesiyle kanka olduğu gündür" diye konuştu.

    Egemen Bağış'a tepki

    ÖSS, KPSS, polis akademisi sorularını çalanların bir cemaat olarak ilan edilip, topyekün bir camianın hırsız ilan edilemeyeceğini belirten Ahmet Gündoğdu, “Hırsızlığı yapan kimse üzerine gidilsin, haddi bildirilsin, tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz dikenler hukuk devletinden hak ettiği cezayı alsın demiştik. Bugün de bazı bakanların bazı siyasetçilerin oğulcukları ya da tosuncukları yanlış işe bulaşmışsa siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Temiz siyaset, rüşvete yolsuzluğa sıfır tolerans. Kendi elimizle devre dışı bırakmamız lazım. Siyasetçi eline diline beline sahip olamamışsa bu millet onları sırtında taşımak zorunda değil. Siyasetçi diline sahip çıkamamış, Bakara suresiyle alay ediyorsa bu millet olarak bir daha onları taşımayacağız. Lanet olsun, yazıklar olsun" diye konuştu.

    Şımartma suçlaması

    Ahmet Gündoğdu, Doğu'da devlet yok yönündeki söylemlere karşı da iktidarı eleştirdi. Gündoğdu, şöyle konuştu:

    “Barışı istiyorsak, uluslararası sermayenin oyuncağı olan bir ülke olmak istemiyorsanız, 30 yıl arkasında kim var diye konuştuğumuz bu terör belasından kurtulmak istiyorsak üniter demoratikleşmeden taviz vermeden kararlılıkla yol almalıyız. Ama Diyarbakır'da devlet yok Trabzon'da devlet var, Çanakkale'de devlet var, Batman da devlet yok anlayışını da kabul etmiyorum. İktidara çağrıda bulunuyorum, vatandaşın can güvenliğini özgürlükleri feda etmeden tesis etmek zorundasınız. Zaten en büyük hatanız şımarttınız bunları. Gerçi kanaat önderlerini muhatap almadınız. Her sorduğumuzda İmralı'yı hedef gösterenleri muhatap aldınız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan lüks makam aracı açıklaması

    Bakan'a karma eğitim resti

    19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir Sen'in gündeme getirdiği herşeyin bu milletin isteği, emri olduğunu belirten Ahmet Gündoğdu, bu konuda da şunları söyledi:

    “75 yıl kız erkek liseleri gibi karma olmayan ve Atatürk'ün başlattığı bu uygulamayı 28 Şubat'ın antidemokratik sürecinde Metin Bostancıoğlu diye biri gelmiş, yasaklamış, 10 kızın, kadının müracaat ettiği dikiş kursuna bile erkek almadan kurs açılamaz hale gelmişse sayın bakan çağrıda bulunuyorum. Önergeyi tartışmaya açmamış olabilirsin. Bu önerge oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu önergeyi hayata geçirmek zorundasınız. Çıkışı yok, dönüşü yok. Dönüşü olmayan bir yoldur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öcalan'dan "sabrımızın son sınırındayız" mesajı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow