hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekrem Dumanlı adliye önünde

    Ekrem Dumanlı adliye önünde
    expand

    14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Adliye önünde açıklama yapan Dumanlı, "Terör örgütü üyeliğiyle suçladılar, bu iddiayı tarih huzurunda sahiplerine iade ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Dumanlı'nın sözleri:

    "Türkiye bir tiyatro seyrediyor. Kendi ayıplarını kendi günahlarını gizlemek için daha sansasyonel bir hadise çıkarmak isteyenler Zaman'ı ve Samanyolu'nu hedef alarak dünyaya rezil etmeyi göze alarak.. çok ayıp çok yazık... Bir gazete binasına baskın düzenlediler. Bir gazetenin genel yayın yönetmenini gözaltına aldılar. Saygın bir televizyonun yöneticisini gözaltına alıdlar. Algı operasyonunun hedefi belliydi. Kendi ayıplarını gizlemek için vatanın evlatlarını rezil edenlerin niyetleri belliydi. Türkiye bütük yara aldı. İnanın gözaltına alındığıma üzülmedim. İnanın basın özgürlüğüne bu kadar gaddarhane bir saldırı yapılacağı elbette herkesi üzer beni daha da üzdü.  Terör örgütü üyeliğiyle suçladılar, bu iddiayı tarih huzurunda sahiplerine iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenlere aynıyla iade ediyorum. Allahtan korkun. İdama gidilecekse düğüne gider gibi gideriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Allah için size soruyorum. Hangi yazar talimatla yazı yazıyor bizi kendinizle neden karıştırıyorusunuz? Biz de satılık kalem yok. Suç nedir o zaman? Bir tane haber herkul.org'dan aynen alınmış bir haber, bir de iki köşe yazarının yazdığı yazı. 6 gündür çektiğimiz ızdırabın sebebi bu. Üstleik köşe yazısını Zaman yazmış ama Bugün gazetesi de var. Bu nasıl bir hukuk mantıksızlığı ki internette çıkan bir konuşmayı haber yapmak bir örgütsel ilişki haline getiriliyor? Demek ki suç yok, suç olmayınca suç uydurulur."

    "Suçum varsa bebeğimi görmek istemiyorum"

    Talimatla yazı yazanlar yatlarında, villalarında yan gelip oturuyorlar, oturun. Somut bir şey yok. Alıp dosyaları inceleyin, satır satır okuyun. Bir suç unsuru varsa çıkmak istemiyorum. Bakın bebeğim oldu görmek istemiyorum suçum varsa…

    "Bana serbestsin" dediler. Deyin ki mutlu musun?  Bebeğin olmuş adını Saadet koymuşsun. De ki saadet duyar mısın? Duymam. Hidayet Karaca da burada olmalıydı…Karaca’ya yapan suçlamayı da okudum. Savcıma dedim "bunlar suç" olmaz. "Suç olursa bütün dizilerin, yapımcıların tutuklanması lazım" dedim. "Bir hukuk ayıbıdır" dedim. "Tarih silmez bunu" dedim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir TV dizisi bu. Tek Türkiye, tek Türkiye… Tek Türkiye sizi ne kadar rahatsız etmiş böyle… Tek Türkiye’den ne kadar da korkmuşsunuz. Ben TV özürlüyüm, çok da dizi izlemem. Ama replikleri okudum, baktım bunda ne var? Bazı QI’su düşük gazetecileri de sesleniyorum. Arkadaş siz ne zaman gazeteci oldunuz. Ne zaman dizilerden terör örgütü yarattınız?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow